• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Generell Thomas Elgheim

TIPS i ny drakt!

TIPS i ny drakt!
Foto: football.com

Fra 2. juni kommer Tips med en stor utgave hver uke og lanserer samtidig ny nettside.

Av Thomas Elgheim

Tips er inne i sitt 73. år og har en unik posisjon som Norges eneste rene avis for fotball og tipping. Det er en posisjon vi ønsker å beholde i mange år til, men det er samtidig på tide med noen endringer. Nå er vi dessverre i en posisjon der vi ikke har fått gitt ut vanlige aviser siden 13. mars og med all fotballen fortsatt Corona-utsatt ser det ut til å kunne bli en stund til vi er tilbake i vanlig drift igjen. I stedet for å permittere alle ansatte har imidlertid vi i Tips-ledelsen bestemt oss for å utnytte fotballpausen til å kunne lansere «nye Tips».

 Sjekk ut vår gratis påskespesial og vær med i trekningen av reisegavekort på 10.000 kroner!

Tips – en gang i uken
Dette er planer vi har gått med i lang tid og vi er nå veldig glade for å kunne presentere «nye Tips» for alle våre lesere. Først og fremst går vi over til én utgivelse i uken, hver tirsdag. Fra den økonomiske siden er det ikke grunnlag for å trykke og distribuere en avis to ganger i uken med prisene som ligger på dette. Vi har ingen annonsører og er totalt avhengig av våre trofaste abonnenter. Vi gjør samtidig dette for å unngå alle problemene vi har hatt med abonnenter som får fredagsavisen først på mandagen. Da er den tilnærmet verdiløs og helgedistribusjonen vil på ingen måte bli bedre når Posten nå går over til utlevering kun to til tre dager i uken i enkelte områder. Ved å samle alt stoffet vårt i en tirsdagsavis vil den fortsatt være aktuell de gangene den eventuelt skulle være forsinket grunnet flytransport, værforhold etc og ankomme onsdag i stedet.

Samtidig gjør vi endringer i trykk. Vi slutter med avistrykk og går over til Offsettrykk. Nytt a4-format på 90 grams papir gir en totalendring i kvaliteten på hele produktet. Vi har fått sett testtrykkene og kan melde om bilder som er så grafisk perfekte at de kan henges rett på veggen som posters! Våre grafiske designere har samtidig fått oppgaven med å gi et løft på alle fonter etc i det nye magasinet.

Større og bedre
Å lage grundig og god journalistikk er kostbart, men for oss har det vært viktig at endringen til utgivelse en gang i uken ikke gir leserne våre mindre stoff. Vi øker i stedet da vi mener at et fotball- og tippemagasin som Tips fortsatt har sin plass i Norge også i trykt versjon. I stedet for å få 24 eller 28 sider på tirsdag og 32 eller 40 sider på fredag gir vi nå ut stort sett 64 sider hver eneste tirsdag. Denne utgaven vil ha alle tre tippekupongene omtalt. Dette har vært etterspurt av mange av våre trofaste lesere som gjerne vil ha lenger tid på å fylle ut lørdagskupongen enn når den i dag har blitt presentert i fredagsavisen. Tirsdagsavis som dekker hele uken vil samtidig bety at vi ikke lenger presenterer alle kampene etter Norsk Tippings langoddsprogram. I stedet går vi over til å omtale ALLE kamper i Champions League, Europa League, Allsvenskan, Superligaen, Eliteserien, norsk 1. div, Premier League, Championship, La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga, Eredivisie og Skotsk Premiership! Det er etter malen fra dagens løsning på engelsk og norsk fotball og vi lager dermed i realiteten vårt eget oddsprogram hver uke.

Nye fotballbibler

I tillegg kommer vi til å gi ut egne spesialutgivelser. Premier League-bibel før sesongstart på 150+ sider, Eliteserien-bibel før sesongstart i Norge etc. Disse vil selges over hele landet, men alle abonnenter får disse utgavene gratis inkludert i sitt ordinære Tips-abonnement.

Vi satser digitalt!

Med én utgivelse i uken er det samtidig tid for å gjøre en enorm satsing på nett. Vi lanserer en totalt ny nettside med livescore, oddssammenligning, tabeller, egenproduserte nyheter, nyheter fra NTB, Norges beste travtips samt daglige oddstips fra norske og utenlandske eksperter. Alt på hjemmesiden vår kommer til å være gratis. Vi ønsker ikke å gjemme våre beste tips og artikler bak betalingsmurer!

Lettere abonnement

Abonnementsmessig gjør vi også en modernisering. Alle kan bestille Tips-abonnement direkte via å sende SMS og betale med vipps hvis ønskelig. På nye nettsiden bestiller du også abonnement og registrerer kortet ditt direkte. Det vil da være en månedspris for abonnement og vi slipper dermed dagens «1980-løsning» med at du bestiller abonnement, må betale 3500 for ett år med engang, men først vente på faktura i posten etc. Månedsbetaling er noe mange abonnenter har etterspurt og vi er glade for at vi nå får på plass denne løsningen. Vi inkluderer også digitalt abonnement i alle ordinære abonnement, helt gratis. Prisen på vårt nye abonnement  vil bli 285.- for full pakke, altså både papir og nett inkludert hver måned. Vil du bare ha digitalt vil du slippe unna med 205 kroner. Som nevnt vil abonnenter da også få inkludert alle "seriestart-bibler" uten ekstra kostnad!

Samtidig vil vi lansere en egen Tips-app på telefonen din. Der finner du artikler fra nettsiden samt siste avis i abonnementet ditt, naturligvis uten ekstra kostnad. Løssalgsprisen går opp fra 70 til 80 kroner. Da man får over dobbelt magasin sammenlignet med det vi gir ut i dag, men abonnementsprisene økes ikke!

Angående pris på Tips-abonnement skal vi være så dristige å påstå at man ved å følge våre Tips lett får betalt tilbake med renter. Noen tilfeldig utvalgte bevis for dette finner i vårt regnskap etter årets seks første uker, og i denne Champions League-bonanzaen fra tidlig i mars

Tips-uken!

«Nye tips» er dermed kort oppsummert at man hver tirsdag får magasinet i hånda, 64 sider i fantastisk kvalitet med alt som skjer den neste uken. Og så bruker man tipsfotball.com for daglige tips, oppdateringer og artikler nærmere avspark. Der kan man også sammenligne odds mens man underveis i kampen får livescore med kommentering på kampene før referat av kampene publiserer på den nye hjemmesiden vår rett etter at kampen er blåst av. Dermed tillater vi å kalle dette for Norges beste spill og fotballportal! Og en 2020-løsning på alt istedet for gamle Tips-rutiner fra 80-tallet med avistrykk på grått papir!