• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

Arteta er Arsenals nye sjef

Arteta er Arsenals nye sjef
Foto: football.com

Spanjolen akter å ta klubben tilbake til toppen av engelsk fotball.

Av Axel With Gogstad

- Det er en stor ære. Arsenal er en av de største klubbene i verden. Vi er nødt til å ta konkurrere om de største trofeene, og det har blitt gjort krystallklart i samtalene jeg har hatt med ledelsen i klubben. Vi vet alle at vi har mye hardt arbeid foran oss, og jeg er sikker på at vi vil greie det. Jeg er realistisk nok til å vite at det ikke vil skje over natten, men denne stallen har plenty av talent og det kommer strålende spillere opp fra akademiet, sier Arteta til sin nye klubbs hjemmesider.

Mikel Arteta har aldri vært manager for en klubb tidligere, og mange har stilt seg kritisk til at en trener uten noe erfaring som manager overhodet skal ta over Arsenal i dens kaotiske tilstand, men direktør Josh Kroenke føler seg sikker på at de har gjort en korrekt ansettelse.

- Vi er strålende fornøyde med å bringe Mikel tilbake til Arsenal. Han vet at våre og fansens forventninger er høye og vi er trygge på at han vil spille en ledende rolle i å ta klubben tilbake til det nivået vi alle krever og forventer, sier Kroenke i en pressemelding.

Arsenal har gjennomgått en ekstremt turbulent periode helt siden Arséne Wenger ga seg som manager i juni 2017. Unai Emery virket aldri å være i nærheten av å leve opp til forventningene, og det var aldri en realistisk mulighet at Freddie Ljungberg ville få trenerjobben på permanent basis. Dermed er det opp til Mikel Arteta å få skuta på rett kjøl igjen. Han har som kjent tilbrakt de siste årene som Pep Guardiolas assistent i Manchester City, og til tross for manglende erfaring som hovedtrener, kunne han i alle fall ikke bedt om en bedre læremester.