• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Tipsbladet .

DET UMULIGE..kan likevel være mulig

DET UMULIGE..kan likevel være mulig
Foto: football.com

Arsenal trenger minst tre mål for å gå videre til kvartfinalen i årets Champions League. Men helt umulig er det ikke – lørdag var det en nordmann som viste Gunners veien til Rom.

Av Tipsbladet

Arsenal trenger minst tre mål for å gå videre til kvartfinalen i årets Champions League. Men helt umulig er det ikke – lørdag var det en nordmann som viste Gunners veien til Rom.

FC Bayern – Arsenal: Da Bayern beseiret Arsenal med sifrene 3-1 på Emrates for to uker siden, ble londonerne raskt avskrevet og stemplet som ute av turneringen. På hjemmebane har tyskerne nemlig vært nærmest utilnærmelige denne sesongen. Før helgen hadde Bayern sluppet inn kun syv mål hjemme på Allianz Arena i ligaen, men det var før Fortuna Düsseldorf og Mathis Bolly kom på besøk. Nordmannen sjokkerte hjemmelaget og ga Düsseldorf ledelsen etter drøye kvarteret, og bortelaget skulle sette inn ytterligere ett, men Bayern kom tilbake og vant 3 – 2.

Det var kun andre gang denne sesongen at Bayern slapp inn mer enn ett mål på hjemmebane, og det vil utvilsomt være oppløftende for Arséne Wenger som, tross alt, har litt av et fjell å bestige onsdag kveld. Bookmakere betaler opp mot 40 ganger innsatsen hvis Arsenal går videre på bekostning av tyskerne. Gunners-bossen nekter likevel å gi opp alt håp.

- Vi blir nødt til å jage en kamp under vanskelige omstendigheter, mot et lag som ikke har noen tvil om seg i det hele tatt, sier Wenger til klubbens hjemmesider.

- Vi reiser ikke til Tyskland med tanker om at vi allerede er ute, naturlig nok ikke. Vi reiser til München for å gi oss selv en sjanse til å kvalifisere oss, og vi har alle tro på at vi kan klare det, fortsetter franskmannen.

Bare nesten
I fjor befant Arsenal seg i en lignende situasjon, også den gang i åttendedelsfinalen, da mot AC Milan. The Gunners røk 4-0 i Italia, men i returoppgjøret på Emirates, viste Arsenal seg fra sin beste side og ledet hele 3-0 til pause. Det ble imidlertid ikke flere mål, og Arsenal ble på hjerteknusende vis, slått ut. Wenger ser til tidligere historiske triumfer for å gi laget hans tro på at laget hans kan gjøre et nytt vanvittig comeback.

- Det har vært et par gevinster i Champions League, som vi er veldig stolte av. Vi må bare overbevise oss selv om at vi gjøre det i München også. Ja, sjansen er liten, men den lille sjansen gjør det umulige mulig. Det ville vært utrolig om vi greide det. Vi er nødt til å prøve, mener Wenger.

Mens Bayern måtte kjempe for å hale i land seieren mot Düsseldorf på lørdag, hadde londonerne spillefri og kunne konsentrere seg fullt og helt om returoppgjøret i Tyskland. Det kan gi Arsenal en liten fordel, som fortsatt har til gode å score tre mål eller mer på bortebane i 2013. I tillegg må de gjøre nok en historisk bragd, nemlig å slå Bayern i deres egen storstue. Det har de aldri gjort før.