• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

Eliteserien: Tiårets beste

Eliteserien: Tiårets beste
Foto: football.com

Rosenborg har dominert store deler av inneværende tiår, men vil en RBK-er bli kåret til tiårets beste? Det er opp til DEG!

Av Axel With Gogstad

Med det enorme uværet som herjer over Lerkendal og Brakka om dagen, er det lett å glemme at Rosenborg akkurat har vunnet fire strake seriemesterskap og fem dette tiåret. Dermed er det også naturlig at en rekke spillere fra bartebyen blir nominert til den prestisjetunge tittelen som tiårets beste, men hvem det blir er opp til deg.

Et av kriteriene for å være blant våre kandidater, er at man må ha spilt et visst antall sesonger. Derfor er blant andre Anthony Annan ikke med her, som ellers ville vært selvskreven. Du avgir din stemme ved å kommentere under linken til artikkelen på våre Facebook-sider eller på Twitter. Gjør du det, er du også med i trekningen av en premie. Lykke til og godt valg!

1. Mike Jensen (Rosenborg)
I løpet av syv sesonger på Lerkendal, har den danske RBK-kapteinen misset bare 13 seriekamper, og fra midtbanen har dansken bidratt med 36 mål og 37 målgivende. Har så til de grader adoptert klubbens verdier, og en mistenker Mike Jensen for å ha et aldri så liten snev av trønderblod i årene. Har i tillegg til innsats og tæl også plenty av finesse i registeret å spille på.

2. Frode Kippe (Lillestrøm)
Lillestrøms prestasjoner som lag det siste tiåret er ingen med kanarigult hjerte ser tilbake på glede, og det hele kulminerte som kjent i et spektakulært nedrykk til OBOS-ligaen. I sentrum av stormen har Frode Kippe stått rakrygget og ikke backet ned når det har blåst som mest. En bauta i Lillestrøm og norsk fotball, som hadde fortjent å legge skoene på hylla som Eliteserien-spiller.

3. Vito Wormgoor (Brann)
Don Vito takket for seg i Bergen etter denne sesongen, men kan se tilbake på en lysende tid i Brann. Den tidligere Brann-kapteinen var den aller viktigste årsaken til at bergenserne ble beryktet for sin voldsomme defensive soliditet etter comebacket til Eliteserien. Fikk bare fire sesonger i Eliteserien, men markerte seg såpass at vi velger å nominere han til denne listen.

4. André Hansen (Odd og Rosenborg)
Er André Hansen blant Norges beste keepere som aldri har fått prøve seg utenlands? RBKs skuddstopper kan se tilbake på 36 smultringer på 122 seriekamper for Odd og Rosenborg, og er også eneste spiller med RBK-logoen som får godkjent etter noen marerittsesonger i Europa League. En viktig grunn til Rosenborgs voldsomme dominans de siste fem årene.

5. Mikael Dorsin (Rosenborg)
Svensken ankom Rosenborg og Eliteserien allerede i 2004, men evighetsmaskinen holdt det gående langt utpå 2010-tallet. Har seks sesonger under beltet dette tiåret og der noterte han seg for 15 mål og 23 målgivende fra sin venstrebackposisjon. En av Eliteseriens desidert beste i sin posisjon gjennom tidene, og et vanvittig populært valg som klubbens nye sportssjef.

6. Christian Grindheim (Vålerenga og Haugesund)
Grindheim har aldri hatt mål, assists og estetikk som sine fremste egenskaper, men hvis du vil ha krigermentalitet, vinnervilje og innsats, er 36-åringen din mann. Kom tilbake fra utenlandsopphold i 2013, og har siden vært en selvskreven kaptein for både Vålerenga og Haugesund. Utur som ikke fikk kronet en strålende karriere med NM-gull denne sesongen.

7. Pål André Helland (Rosenborg)
Nesten en like stor artist når han uttaler seg i media, som når han bekler Rosenborgs høyre kant. Pål André Helland har vært en av Eliteseriens aller mest fremtredende skikkelser det siste tiåret, til tross for at han har vært mye plaget av skader. Likevel har han 136 seriekamper tilskrevet sitt navn, samt 37 mål og like mange målgivende. Dessuten innehaver av en særdeles giftig venstrefot.

8. Tore Reginiussen (Rosenborg)
Signerte for trønderne for snart syv og et halvt år siden og har vært en bauta for Rosenborg. Kompromissløs i duellspillet og vanskelig å ta seg forbi en mot en. Har kompensert manglende fart med uovertrufne evner til å lese spillet, og er også en trussel på dødball. Settes også stor pris på av landslagssjef Lars Lagebäck.

9. Steffen Hagen (Odd)
Odd-kaptein med stor K. Steffen Hagen har spilt samtlige seriekamper for Odd i fem av de siste ti sesongene. De andre fem har han gått glipp av maks tre matcher. Ingen annen spiller står med flere kamper for telemarkingene enn stopperkjempen. Stødig som et fjell og en av telemarkingenes beste spillere som leverte en overraskende bra sesong og snuste lenge på medalje. Viste dermed at han fremdeles holder mer enn godt nivå i en alder av 33 år.

10. Erik Huseklepp (Brann)
Leverte en strålende sesong i 2010 før han ble solgt til Bari i begynnelsen av januar. Etter noen opp- og nedturer i utlandet, var gladlaksen tilbake i Bergen. Da ble det ytterligere 22 seriemål og 24 målgivende, før turen gikk videre til Haugesund. Ikke altfor imponerende tall, kan hende, men statistikk er heller ikke alt. Innflytelsen Huseklepp har hatt i Brann og norsk fotball er unektelig.