• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Tips

Everton og Newcastle melder seg på

Everton og Newcastle melder seg på
Foto: football.com

Det løsner for alvor i transfervinduet, og flere enn Chelsea handler nå forsterkninger

Av Tips

Etter en forholdsvis beskjeden start på overgangsvinduet, virker det nå å løsne for alvor. Øverst på plakaten den siste uken, målt i pundsedler, troner Chelseas kjøp av Kai Havertz fra Bayer Leverkusen. Chelsea betaler den tyske storklubben 71 millioner pund, og Havertz er som kjent ikke eneste nykommer på Stamford Bridge. Den offensive midtbanespilleren har tegnet femårskontrakt med Chelsea, klubben som så utvilsomt har tatt mål av seg til å ta opp kampen med Liverpool og City som jo har vært i egen klasse de siste to sesongene.

Rekord
Wolverhampton gikk til kvartfinale i Europa League, mens de tok en ny flott 7.plass i Premier League. Denne sesongen «slipper» ulvene belastningen det er å spille i Europa, men manager Nuno Espirito Santo har likevel gitt beskjed om at han trenger påfyll av spillere som kan utfordre de allerede etablerte i elleveren. I helgen fikk da også portugiseren ønsket innfridd, da Wolves satte overgangsrekord gjennom kjøpet av den portugisiske tenåringen Fabio Silva. Den 18-årige angriperen, som betales med i overkant av 35 millioner pund, har signert femårskontrakt på Molineux. Dagen etter ungdommens ankomst hentet man også en erstatter for langtidsskadede Johnny Otto. Den brasilianske backen Marcal (31) hentes fra Lyon for snaue to millioner pund.

Toffes-trippel
Også Everton viser muskler i vinduet, når manager Carlos Ancelotti har fått fast fisk og kjøpt den brasilianske midtbanespilleren Allan (29) fra Napoli. Brassen koster i overkant av 21 millioner pund, og på Goodison gjenforenes han altså med sin tidligere sjef i Napoli. Everton skal også være nær enighet med Watfords Abdoulaye Doucoure og James Rodriguez fra Real Madrid.

Noble raser
Nyopprykkede West Bromwich Albion har samtidig kjøpt Grady Diangana for 18 millioner pund fra West Ham. Den 22-årige vingløperen imponerte stort under låneopphold på The Hawthorns i opprykksesongen, og den permanente avtalen har bidratt til å forsure miljøet i West Ham, der kaptein Mark Noble mener salget er et signal om manglende ambisjoner.

Ashley med spanderbukser på
Også Newcastle er i ferd med å gjøre handler. Mike Ashley er ikke kjent for å være rundhåndet, men klubben virker nå, i budkamp mot Aston Villa, å ende opp med ettertraktede Callum Wilson fra Bournemouth.  Wilson vil koste The Toons i overkant av 20 millioner pund. Også Norwich-back Jamal Lewis virker på vei til St. James’ Park, mens tidligere Bournemouth-ving Ryan Fraser også har kommet til enighet om kontrakt på St. James’ Park. Frisk og fin trio å få inn døra en uke før avspark, og noe man unner Toon-fansen som jo ikke er bortskjemt med spennende kjøp under Ashleys ledelse.

Beskjedent i storklubbene
Brendan Rodgers har raskt vært ute og hentet en erstatter for Ben Chilwell som nylig ble solgt til Chelsea for snaue 50 millioner pund. Timothy Castagne kan brukes på begge sider av forsvaret, og er hentet for halvparten av pengene som ble mottatt fra Lampard & Co for Chilwell. Også Mikel Arteta har hatt en hyggelig helg, og dette uten å legge overgangspenger på bordet. The Gunners har nemlig fått aksept fra Real Madrid for enda en sesongs lån av midtbanespilleren Dani Ceballos.

Hva så med de siste to sesongers suverene topplag, City og Liverpool? Vel, Liverpool linkes fortsatt til Thiago, mens Wijnaldum sies å kunne forsvinne til Barcelona. Annet enn Robertson-vikar Tsimikas har imidlertid fortsatt ikke kommet inn dørene. Manchester City fokuserer akkurat nå mest på sykdom i troppen, da Riyad Mahrez og Aymeric Laporte er bekreftet Corona-smittet.

Fortsatt tid
Utsatt ligastart betyr samtidig forlenget overgangsvindu. Fortsatt er vinduet åpent i en snau måned (5.oktober), og det er dermed fortsatt tid å gjøre det på. Innad i England kan man dessuten denne gang gjøre handler helt frem til 16. oktober.

Vi kinner da om at tipsbladet hver uke oppsummerer samtlige overganger i de fire øverste divisjonene i England. Også i vår 96 siders ligastart-spesial som slippes denne uken!