• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

Guardiola: - Bli i Barcelona, Messi

Guardiola: - Bli i Barcelona, Messi
Foto: football.com

I kjølvannet av krisen i Barcelona, har Lionel Messi blitt linket til en utenkelig overgang fra klubben, men hans tidligere sjef bønnfaller han om å bli på sin post.

Av Axel With Gogstad

Pep Guardiola og Lionel Messi har vunnet atskillige trofeer sammen, mens førstnevnte var manager for katalanerne. Barcelona har trolig aldri vært bedre enn under akkurat Guardiolas regjeringsperiode, og dagens utgave er bare en blek skygge av laget som dominerte fotball-Europa for ti år siden.

De siste dagene har en krise vokst seg større og større i Barcelona, først og fremst grunnet den offentlige feiden mellom Messi og sportsdirektør Eric Abidal. I tillegg sliter klubben med en rekke langtidsskader på atskillige stjernespillere, og fotballen som serveres på banen er heller ikke mye å skrive hjem om. I går, torsdag, ble Barca sågar slått ut av den spanske cupen, fire minutter på overtid av Athletic Club. At Lionel Messi en dag vil skilles fra klubben har alltid virket utenkelig, men i de siste dagene har en rekke rykter begynt å versere – blant annet en gjenforening med hans tidligere sjef Guardiola, i Manchester City. Men Cititzens-bossen mener Messi, trolig tidenes beste spiller, bør bli værende på Camp Nou.

- Han er en spiller fra Barcelona, og han vil bli der. Det er mitt ønske, at han blir. Jeg tror han kommer til å avslutte karrieren i Barcelona, sier Guardiola om sin tidligere elev, som har blitt kåret til verdens beste spiller seks ganger.