• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

- Han blir min arvtaker

- Han blir min arvtaker
Foto: football.com

Pep Guardiola har utpekt sin etterfølger i Manchester.

Av Axel With Gogstad

Den spanske mestertreneren har plukket titler og rekorder i stort monn etter at han tok over Manchester City, og Citizens-fansen frykter at Guardiola vil gå av som City-sjef før enn senere. Klubben har vunnet de to siste Premier League-titlene og rakt opp 198 poeng på veien. Fremdeles gjenstår Champions League-trofeet som den store rosinen i pølsa for Guardiola.

48-åringen har aldri vært manager i mer enn fire år i én klubb, og er nå inne i sin fjerde sesong med City. Det er med andre ord høyst uvisst hvor lenge Guardiola har igjen på Etihad Stadium, og kontrakten hans løper ut juni 2021. Da kan det tenkes at det er klart for en ny manager, og spanjolen vet nøyaktig hvem han tror og ønsker skal overta, hans assistent og landsmann, Mikel Arteta.

- Jeg er ganske sikker på at han kommer til å ta over etter meg. Han vil ha suksess her, og det kommer til å skje før eller senere. Han er en ung manager. Han har en utrolig arbeidsmoral. Han har et særegent talent til å analysere og finne løsninger. Han er allerede en utrolig manager, sier den nåværende City-sjefen til britisk presse.

Guardiola og Arteta har jobbet sammen helt siden førstnevnte ankom Manchester, og Arteta var også en av de heteste kandidatene til å ta sete som manager for Arsenal, da Arsène Wenger ga seg på Emirates i 2018.