• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

Klart for Mourinho-retur til Old Trafford

Klart for Mourinho-retur til Old Trafford
Foto: football.com

José Mourinho vender tilbake til Old Trafford i morgen kveld, for å møte mannen som erstattet ham i Manchester United.

Av Axel With Gogstad

Mange hevet øyebrynene da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som Manchester United-manager etter José Mourinho, trolig også portugiseren selv. Forholdene på tampen av Mourinhos regjeringsperiode i Manchester ble til slutt tilnærmet giftige, men det er en revitalisert og i overkant positiv Mourinho som har vist seg frem i sin hittil korte periode som Tottenham-sjef.

I morgen vil hans nye karaktertrekk bli satt ettertrykkelig på prøve, når han vender tilbake til Old Trafford, et snaut år etter at han fikk sparken av Ed Woodward og kompani. Mange øyne vil være rettet mot bataljen i morgen, og mange er også spente på hva slags velkomst Spurs-sjefen vil få. Det har også blitt gjort mye ut av managerduellen på sidelinjen, og ikke minst Mourinhos retur. Det er en retur han gleder seg til.

- Jeg kommer til å dra tilbake til et sted jeg var lykkelig. Hvis du går opp på kontoret mitt, vil du se at jeg fortsatt har noen bilder fra tiden min der framme. Jeg vant og lærte i United. Det var en bra tid for meg etter at jeg forlot klubben, men det er ikke opp til meg å analysere United, sier 56-åringen på dagens pressekonferanse i forbindelse med onsdagens storoppgjør.

Han er ikke nevneverdig bekymret for mottakelsen han vil få fra sine gamle supportere, og innser at det er naturlig at Uniteds trofaste vil ta parti med mannen som overtok stafettpinnen.

- Jeg er ikke en kjeltring, jeg er ikke en fiende for Manchester United, men jeg er treneren som skal forsøke å slå Manchester United. Det er slik jeg tror fansen deres vil se på meg. Solskjær er mannen som prøver å vinne for United, så selvsagt vil de støtte ham og ikke meg. Jeg tipper jeg får en fin mottakelse, men i løpet av kampen vil støtten være for Solskjær. De elsker klubben, så de elsker ham, fastslår Mourinho.

Oppgjøret på Old Trafford sparkes i gang i morgen kveld klokken 20:30 norsk tid. Bookmakerne anser det som nærmest dødt løp hvem som stikker av gårde med seieren. Men, Coolbet tilbyr markedsledende odds på at Mourinho tar innersvingen på sin gamle klubb, og Tottenham-triumf tilbys til 2,75 i odds.