• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Tips

Magnus Carlsen hjelper deg med Fantasy-laget

Magnus Carlsen hjelper deg med Fantasy-laget
Foto: football.com

Vi har sett nærmere på hva landets to beste fantasyspillere tenker om årets sesong

Av Tips

Magnus Carlsen fikk selskap av Sivert Gjertsås i den nyeste utgaven av podcasten Løperekka, som gis ut av Carlsens hovedsponsor Unibet. Gjertsås er kanskje ikke et navn de fleste kjenner til, men det er altså snakk om mannen som kom på åttendeplass i verden i fjorårets FPL, to plasser foran Carlsen.

Lagoppstillingene
Så hvordan ser egentlig lagene til Gjertsås og Carlsen ut noen uker før sesongstart? Begge understreker at dette er uferdig arbeid, og Carlsen blir faktisk overrasket over noen spillere han har glemt å ha plukket ut, men slik ser det altså ut foreløpig:

Gjertsås (3-5-2):

Carlsen (3-4-3):

Begge forteller om en klar strategi med å holde benken billig, for å frigjøre mest mulig penger til førsteelleveren. En annen strategi kan være å velge én benkespiller som også får spille, og Carlsen forteller at han har vurdert å bruke 4.5 millioner på en ekstra forsvars- eller midtbanespiller, men foreløpig går han altså for å holde benken på et minimum. Han har likevel funnet plass til å velge litt med hjertet også her.

– Leko har jeg egentlig valgt mest på grunn av navnet, for det er en veldig kjent sjakkspiller som heter Peter Leko. Men dette er uansett minimumsspillere hele gjengen, sier Carlsen.

Hva med kaptein?

Både Gjertsås og Carlsen har altså valgt Salah som kaptein foreløpig, og de blir bedt om å trekke frem sine tre beste kandidater denne sesongen.

Gjertsås: - Auba, Salah, Trent. Kanskje Werner òg, men det er litt mer gambling.

Magnus: - Salah, Salah og Salah. Trump har sagt at han kunne skutt noen på 5th Avenue og folk ville fortsatt støttet ham. Salah kunne gjort noe lignende, og jeg ville fortsatt hatt ham som kaptein.

Må stole på magefølelsen

Så hvordan skal du egentlig gå frem for å bygge et topplag? Carlsen er tydelig på at magefølelse ikke skal undervurderes.

– Jeg liker å se på meg selv som en analytisk type, men jeg er egentlig ikke det, hevder mannen med totalt tolv verdensmestertitler i sjakk. Jeg har gjerne en oppfatning fra før, og da finner jeg stats som passer med det. Jeg har en tanke om hva jeg vil gjøre, og da trenger jeg ganske gode argumenter for å gjøre noe annet.

Hør hele diskusjonen i nyeste utgave av podcasten Løperekka.