• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

Ny kontrakt for Potter

Ny kontrakt for Potter
Foto: football.com

Graham Potter har allerede forlenget kontrakten med Brighton – seks måneder etter han ble ansatt av klubben.

Av Axel With Gogstad

Ledelsen i Brighton har tydeligvis latt seg imponere av Seagulls-sjefens innflytelse den korte tiden han har vært i klubben. Graham Potter ble ansatt med instrukser om å revolusjonere spillestilen på sørkysten og få klubben til å spille attraktiv og underholdende fotball med mer ballinnehav. Mange mente at prosjektet var dømt til å mislykkes og at Potters forgjenger, Chris Hughton, hadde nådd spillernes makskapasitet.

Den spådommen har Potter foreløpig gjort til skamme, og når Premier League-sesongen er en tredjedel underveis, ligger Seagulls på en flott 12. plass, og er foreløpig milevis unna jumboplassen mange hadde trodd de ville ligge på. Potter ble ansatt med en kontrakt frem til juni 2023, men bare et halvt år etter ansettelsen, har avtalen blitt forlenget ytterligere to år, til 2025.

- Vi er virkelig fornøyde med den starten Graham har hatt som trener siden han kom til oss i sommer. Jeg er veldig fornøyd med at han og teamet hans har bundet seg til disse nye langtidskontraktene. Han har fortsatt klubbens progresjon de siste årene med en ny spillestil, som både spillerne og klubben har trykket til sitt bryst, sier formann i klubben, Tony Bloom, i en pressemelding.

Potter var som kjent mannen bak Östersunds enorme løft som tok dem helt til Europa League og åttendedelsfinale mot selveste Arsenal. Nå er han i ferd med å utgjøre nye mirakler i Brighton, som står overfor et heseblesende kampprogram de neste ukene, når de skal ta fatt på Liverpool, Arsenal og Wolverhampton på løpende bånd.