• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

Ny Potters-boss klar

Ny Potters-boss klar
Foto: football.com

Michael O’Neill forlater Nord-Irland for å ta over Championship-klubben Stoke City.

Av Axel With Gogstad

Dermed går 50-åringen mot langt travlere hverdager i Championship enn han har vært vant til som manager for Nord-Irland siden desember 2011. Han tar nemlig umiddelbart over Stoke City, samtidig som han skal lede sin nasjon i de to siste EM-kvalifiseringskampene, samt potensielle kvalikkamper.

Nordiren overtar klubben etter Nathan Jones, som fikk sparken 1. november. The Potters har hatt en grufull start på sesongen, og ligger helt nede på sisteplass i Championship etter å ha tatt kun åtte poeng på de 15 første rundene. O’Neill står dermed overfor en knalltøff oppgave med å reise pottemakerne opp fra gjørma, men 50-åringen føler seg moden for jobben.

- Jeg er på ingen måte overveldet. Som landslagssjef for en mindre nasjon er jeg vant til å slåss i større vektklasser, og vi har vært nokså suksessfulle. Vi har hatt begrensede ressurser, og det har vi ikke i Stoke. Her er fasilitetene fantastiske og alt som skal til for å bygge en topp fotballklubb. Vi må få alle til å tenke og dra i samme retning, og det begynner i morgen mot Barnsley, sier nordiren i sitt første intervju som Stoke-sjef.