• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Nytt avspark

Nytt avspark
Foto: football.com

Ventetiden er over, engelsk ball ruller igjen

Av Kim Marki

Etter 100 dagers ørkenvandring tas det 19.00 i kveld igjen avspark i engelsk Premier League. Hengekampen Aston Villa-Sheffield United har rangen, og etterfølges umiddelbart av den potensielt avgjørende storkampen mellom Manchester City og Arsenal. Potensielt avgjørende da Arsenal-seier vil gi Liverpool muligheten til å heve trofeet mot byrival Everton søndag.

Nye forutsetninger
Fotballen er tilbake, men alt er naturligvis ikke helt som før. Kampene spilles som kjent uten tilskuere, mens det også er andre merkbare forskjeller – som at begge lag kan benytte seg av fem innbyttere. I første runde skal dessuten spillernes drakter preges av «Black Lives Matter» heller enn deres eget navn. Før alle kamper vil det også bli holdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for coronaviruset.

Det har vært lange og harde diskusjoner om Premier League i det hele tatt skulle starte opp igjen denne sesongen. Toppseriene i Skottland, Frankrike og Belgia er av dem som har blitt avsluttet uten å være ferdigspilt, og spesielt Liverpool-fansen har naturligvis tygget godt med negler de siste tre månedene. I kveld kan man uansett puste lettet ut, og erfaringene fra tysk Bundesliga (der Bayern München tirsdag kveld kunne feire sitt åttende strake ligagull) er at fotball uten tilskuere ikke har ført til oppblomstring av smitte.

Hard kamp om topp 4
Alt ligger med andre ord til rette for at Liverpool skal spasere hjem sitt første ligamesterskap på 30 år, og en aller første Premier League-tittel. Klopps menn vil vinne pokalen uten problemer, men forøvrig er det svært lite som er avgjort.

Manchester City og Leicester har stø kurs mot å ende topp 3, mens Chelsea i jakten på topp 4 har kamp til døra av Manchester United, Wolverhampton og Sheffield United. City er som kjent utestengt fra europacupene i to år, og med forbehold om at anken skulle vinne frem (svaret kommer i august) er det fortsatt stor usikkerhet om hvem som neste sesong får spille Champions League.

Batalje i bunnen
I bunnen av tabellen er det like uforutsigbart. Norwich er jumbo med seks poeng frem til trygg plass, mens også Aston Villa og Bournemouth er under streken. Håpet om fornyet kontrakt er imidlertid alt annet enn ute. Watford, West Ham og Brighton er alle innen opplagt rekkevidde. Villa kan faktisk være på trygg plass allerede i kveld, men da kreves tre poeng mot europajagende Blades.

Alt om alle kamper i de store europeiske ligaene, og naturligvis full dekning av den norske serien, finner du i Tipsbladet. Vårt nye magasin har fått svært gode tilbakemeldinger, og det er enklere enn noen gang før å bli abonnent. SMS med kodeord TIPS til 27222 er alt som skal til for å skaffe seg månedsabo for 280.- (elektronisk utgave er inkludert i prisen).