• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Tips

Premier League: Mandagsball

Premier League: Mandagsball
Foto: football.com

Siste to kamper i amputert åpningsrunde

Av Tips

Manchester-lagene har fått utsatt sine åpningskamper, og det har derfor vært en amputert åpningsrunde i Premier League. Seks av åtte kamper er unnagjort, før vi mandag kveld får første styrkebeskjed fra Sheffield United, Wolves, Brighton og Chelsea.

Sheffield United-Wolverhampton
Bramall Lane, 19.00

The Blades kjempet lenge om plass i Europa, men det holdt ikke helt frem. Det var likevel en imponerende retur til Premier League for Chris Wilder og hans menn som endte som nummer 9 i første Premier League-sesong siden 2007. Avsluttet imidlertid sesongen med tre strake tap, og er siden da svekket på keeperplass når Dean Henderson har vendt hjem til Manchester, mens Aron Ramsdale er hentet hjem for å erstatte. Bare småpenger er foreløpig brukt i overgangsvinduet.

Sander Berge fikk seg en smell i landskampen mot Nord-Irland, og nordmannen meldes usikker til kveldens kamp. Ellers ingen store skadebekymringer for Eilder, som også melder at sommerkjøpene Aaron Ramsdale, Jayden Bogle, Max Lowe, Oli Burke og Ethan Ampadu  (lån fra Chelsea) kan bli involvert.

Chris Wilder har vunnet 99 av sine 195 kamper som Blades-boss, og kan i kveld bli første Sheffield United-manager som runder 100 seirer på under 200 kamper.

Wolves endte for andre gang på rad som nummer 7, mens de også tok seg til kvartfinale i Europa League. Nuno Espirito Santo er limet i «nye» Wolves, og fansen kunne i helgen glede seg over nyheten om at den skjeggete portugiseren signerte ny treårskontrakt. Stallen er styrket, blant annet ved å betale 36 millioner pund for det portugisiske stortalentet Fabio Silva. Unggutten skal gi støtte og konkurranse til Raul Jimenez, spissen som forrige sesong leverte imponerende 27 scoringer i alle turneringer. Apropos forrige sesong; Wolves spilte totalt 59 kamper i en sesong som for deres del varte i ubeskjedne 383 dager.

Brighton-Chelsea
Amex Stadium, 21.15

Det var skepsis knyttet til Graham Potters ballbesittende stil i Brighton, men overgangen gikk forholdsvis smertefritt. Gikk på noen smeller mot topplagene, (City, Liverpool og United) men viste i enkeltkamper høy klasse – som da Tottenham ble banket 3-0 på Amex. Flust med individuelle ferdigheter i laget, og mer av dette blir det når driblefanten Adam Lallana nå har ankommet fra Liverpool. Graham Potter har en nær skadefri stall å plukke sin ellever fra, og alt tyder på at Lallana blir gitt sin første Premier League-start siden desember i fjor.

Brighton har aldri slått Chelsea i ligasammenheng, og deres aller første poeng ble hentet da det endte 1-1 på Amex i januar i år.

Frank Lampard har styrket stallen ved å bruke over 200 millioner pund på tunge forsterkninger, og det er forventet at londonerne denne sesongen skal ta opp kampen mot Liverpool og Manchester City. Kai Havertz og Timo Werner står klare til å debutere, men Hakim Ziyech, Ben Chilwell og trolig også Thiago Silva, må vente. Cristian Pulisic meldes skadefri og klar.

Chelsea var preget av stor ustabilitet forrige sesong, og tolv ligatap er statistikk man ikke har sett siden russiske oljepenger ble skutt inn i klubben for snart 20 år siden. Sommerens tunge investeringer vil imidlertid gjøre vei i vellinga. Brighton er ikke å kimse av, men Chelsea blir naturligvis stor favoritt på Amex mandag kveld.

Resultatene fra lørdag og søndag:

Fulham-Arsenal 0-3
Som forventet klasseforskjell på Craven Cottage. Gunners-debutantene Gabriel og Willian i hovedroller med henholdsvis scoring og tre assist. Fulham med defensive problemer, og skapte knapt sjanser før en kamprusten Mitrovic kom på banen med snaue halvtimen igjen å spille.

Crystal Palace-Southampton 1-0
Zaha scoret seiersmålet etter flott forarbeid av Andros Townsend da Palace for en sjelden gangs skyld fikk en fin start på sesong. Southampton er av mange tippet å skulle ta steg denne sesongen, men på Selhurst Park var det svært lite som tydet på opptur.

Liverpool-Leeds 4-3
Rundens fyrverkeri. Liverpool scoret tidlig, men Leeds var ikke ankommet Anfield for å stå med lua i hånda. Holdt følge både spillemessig og i målprotokollen helt frem til en håndfull minutter gjensto, da kampens store spiller – Mo Salah – satte punktum i det som var Liverpools 60. strake kamp uten ligatap hjemme.

West Ham-Newcastle 0-2
På nytt en tung innledning på sesongen for West Ham. 0-2-tapet mot et klart styrket Newcastle betyr 3-17 på klubbens fem siste åpningskamper i Premier League.

WBA-Leicester 0-3
West Brom er tilbake, men sesongpremieren ble bare vond. Leicester gjorde som de ville. To straffescoringer av evigunge Vardy, mens Timothy Castagne kronet en flott debut med scoring.

Tottenham-Everton 0-1
Mourinho har brukt sommerens transferkroner på defensive investeringer, og det var da også på egen banehalvdel Spurs gjerne tilbrakte søndagen. Mourinho er ikke ute for å underholde, men da skal man gjerne plukke poeng for å slippe fansens vrede. Mot et imponerende Everton var man aldri i nærheten. Gjestene kunne fort vunnet med et par tre mål, men det ble med Calvin-Lewins solide hodestøt. Svært fortjent borteseier for Ancelottis klart styrkede ellever, der James Rodriguez og Allan beviste at de vil bli solide forsterkninger.