• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

Premier Leagues beste - etter draktnummer #4

Premier Leagues beste - etter draktnummer #4
Foto: football.com

Kåringen av Premier Leagues beste fortsetter, og i dag skal tidenes bærer av draktnummer 4 kåres.

Av Axel With Gogstad

Nummer 4 har blitt bekledd av midtbanespillere, så vel som midtstoppere. Og aller øverst er det ingen over eller ved siden av Arsenals Patrick Vieira. Franskmannen var generalen som patruljerte en av engelsk fotballs beste midtbaner gjennom alle tider. Midtbanemotoren vant tre PL-pokaler med Arsenal, og var en uvurderlig brikke av det legendariske Invincibles fra 2003/04-sesongen. Vieira taklet som en gladiator, men hadde også finessen og teknikken til en offensiv midtbanespiller av høyeste kaliber. En større vinnerskalle og ledertype har knapt eksistert i Premier League-historien. Fikk i alt 279 ligakamper for Arsenal, scoret 29 mål og serverte 34 målgivende.

Bak Vieira finner vi en annen London-basert, fransk midtbanemotor i Claude Makélélé. Midtbanespilleren hevet øyebryn da han meldte overgang til Stamford Bridge fra Real Madrid i 2003, men brukte ikke lang tid på å finne storformen i London. Var vanvittig god i 2004/05-sesongen, da Mourinhos Chelsea slapp inn kun 15 baklengs i ligaen, og fikk dessuten rollen som midtbaneanker oppkalt etter seg. Har to PL-titler på CV’en.

Siste plass på pallen går til Vincent Kompany. Den belgiske midtstopperen har vært med på så å si hele Manchester Citys storhetstid de siste 12 årene, og ankom Manhcester i 2008. Her var han med på å vinne tre ligagull, og har vært en uvurderlig brikke i Pep Guardiolas rekordvinnende tropp. Tomrommet etter hardhausen har for alvor blitt merket denne sesongen, og City har ikke vært i nærheten av like skremmende for motstandere etter at Kompany dro. En kompromissløs midtstopper med også neste for mål. Aller best huskes kanskje drømmescoringen mot Leicester forrige sesong, som langt på vei sørget for at ligagullet til slutt endte i Manchester.

Patrick Vieira legger West Broms Darren Moore ettertrykkelig bak seg i 2005. FOTO: Bildbyrån

Beste #4: Patrick Vieira
Nærmeste utfordrere: Claude Makélélé, Vincent Kompany, Cesc Fàbregas, Virgil van Dijk.

Vinnere hittil:

#1 Peter Schmeichel
#2 Gary Neville
#3 Ashley Cole
#4 Patrick Vieira