• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

Premier Leagues beste – etter draktnummer #8

Premier Leagues beste – etter draktnummer #8
Foto: football.com

Midtbanespillerne dominerer dette draktnummeret, og det ble voldsom drakamp om den aller øverste plassen.

Av Axel With Gogstad

Sentrale midtbanespillere har tradisjonelt dominert draktnummer 8, men det er selvsagt vanskelig å komme utenom Arsenal-spissen i en slik kåring som denne. Wright hadde en stund scoringsrekorden hos the Gunners før Thierry Henry entret manesjen, men Wright må også vike for både en og to spillere i denne kåringen.

For det ble et bikkjeslagsmål om den øverste plassen i kåringen av dette draktnummeret, og selv om Frank Lampard har flere titler, tilhører den øverste pallplassen Steven Gerrard. Scouseren kunne blitt en av verdens beste i hvilken som helst posisjon på banen, og det sier også mye om allround-egenskapene hans. Gerrard bar Liverpool på sine skuldre gjennom en hel karriere, i en Liverpool-karriere som strakk seg i nesten 18 år. Han var en pasningsmaestro og bulldoser i én og samme pakke med et fryktinngytende skuddbein. Dessverre for han og Liverpool-supporterne fikk han aldri det forjettede ligagullet, men spilte i alt 504 ligakamper for de helrøde, scoret 120 mål og serverte 92 målgivende. Imponerende tall, men som likevel ikke er i nærheten av å fortelle det hele bildet.

Gerrard får selskap på pallen av en annen engelsk midtbanespiller, og vi skal selvfølgelig til Frank Lampard. Etter å ha slått igjennom i West Ham, ble han hentet til Chelsea, der han skulle dominere Blues-midtbanen i en årrekke. En målfarligere midtbanespiller har Premier League knapt sett, og det var bortimot umulig å stoppe de dype løpene hans fra midtbanen. Vant tre ligapokaler med Chelsea, og populariteten hans på Stamford Bridge ikke avtatt etter at han ble manager. Som Chelsea-spiller fikk han 429 ligakamper og scoret 147 fulltreffere.

En ordentlig måltyv finner veien til tredjeplassen på denne lista, nemlig Ian Wright. Spydspissen spilte under både George Graham og Arsène Wenger. Og selv om han startet karrieren i Crystal Palace, huskes han selvsagt best for tiden i Arsenal. Han scoret hat-trick i Premier League-debuten mot Southampton og ble toppscorer i ligaen den samme sesongen med 29 fulltreffere. Han ble en umiddelbar hit på Highbury og var klubbens toppscorer gjennom alle tider før Thierry Henry. Han fikk med seg ett ligagull for the Gunners og totalt 128 ligamål på 221 kamper.

Steven Gerrard jubler etter å ha satt inn vinnermålet mot QPR i 2015. FOTO: Bildbyrån

Beste #8: Steven Gerrard
Nærmeste utfordrere: Frank Lampard, Ian Wright, Fredrik Ljungberg, Samir Nasri

Vinnere hittil:

#1 Peter Schmeichel
#2 Gary Neville
#3 Ashley Cole
#4 Patrick Vieira
#5 Rio Ferdinand
#6 Tony Adams
#7 Matt Le Tissier
#8 Steven Gerrard