• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

The Championship: mot nytt opprykksdrama

The Championship: mot nytt opprykksdrama
Foto: football.com

WBA og Leeds får konkurranse

Av Kim Marki

West Bromwich Albion og Leeds har ved flere anledninger denne sesongen hatt tosifret antall poengs ledelse på sine konkurrenter i The Championship, men som så ofte før virker det igjen å ende med spenning helt inn. Begge de to tetlagene hadde i desember downperiode som nær hadde kostet dem ledelsen, og nå virker det å være ny nedtur på vei - i alle fall hva gjelder WBA. 

UTFORDRER: Brentford slo WBA 1-0 på Griffin Park, og melder seg nå på i striden om direkte opprykk. Ligalederen gikk for fjerde gang på rad målløs av banen. 

The Baggies røk fredag 0-1 mot Brentford (noe som bidro til at Norges beste oddstips leverte enda en gevinst), og har dermed ikke vunnet på fire kamper. For fjerde gang på rad gikk man også målløse av banen. Brentford på sin side har nå vunnet tre strake med total målscore 8-0. Hovedstadslaget har plutselig bare fem poeng frem til direkte opprykksplass. 

Leeds trenger bare ett poeng fra dagens kamp mot Fulham for å ta tet i divisjonen, men gjester på Elland Road i ettermiddag er Fulham - en annen utfordrer til direkte opprykksplass. Leeds røk 0-2 mot Cardiff i Wales forrige uke, og nytt tap her vil føre til vidåpen kamp om opprykk på nivå 2 i England. Da passer det å minne om Leeds ikke har slått Fulham på siste syv forsøk. 

Heller ikke i nedrykksstriden er noe som helst avgjort. Mellom Hull på nedrykksplass og Wigan på 17.plass finnes det fem lag og en differanse på usle tre poeng.