• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Tøff test

Tøff test
Foto: football.com

Liverpool flyr høyt, men får tøff test når Brendan Rodgers denne helgen returnerer til Anfield.

Av Kim Marki

Jürgen Klopp og hans menn troner i tet på Premier League-tabellen med syv seirer av syv mulige, men alt går ikke som på skinner av den grunn. Både mot Sheffield United og Chelsea ble man hardt presset og endte opp med å være detaljer unna poengtap. I Champions League røk man på fortjent tap mot Napoli, før man denne uken ga fra seg initiativet på stillingen 3-0 hjemme mot Erling Braut Haaland og Salzburg. Første baklengs kom fem minutter før pause, før japanske Minamino og Haaland ordnet balanse i regnskapet. Det endte til slutt med tre poeng, men etter fem strake europacupkamper uten baklengs på Anfield var dette en alvorlig vekker.

Joel Matip var fraværende med skade, og Joe Gomez gjorde en heller slett figur som hans erstatter i midtforsvaret, men også Virgil van Dijk ble driblet på rumpa av ivrige østerrikere denne onsdagskvelden. Liverpool må opp atskillige hakk fra hva som har blitt vist i siste tre kamper, og det er verdt å merke seg at det ikke er Alisson Becker som først og fremst har blitt savnet. Brasilianeren er straks tilbake fra skade, men vikar Adrian har gjort manns jobb i hans fravær. Adrian vokter målet også denne helgen, mens Becker ganske sikkert returnerer umiddelbart etter landslagspausen. 

Bena på bakken
Mens Liverpool brukte atskillige krefter mot Salzburg, har høytflyvende Leicester trent med lave skuldrer etter i forrige runde å ha leverte sin største Premier League-seier noensinne. 5-0-seieren mot Newcastle kom sågar uten at lagets kan hende aller beste spiller ble brukt. James Maddison sliter med en vond ankel, og midtbanespilleren ble ikke klar til innsats mot nestjumbo Newcastle. Uten at dette gjorde mye fra eller til. Ricardo Pereira sendte revene i ledelsen etter kvarteret spilt, og til pausehvile gikk man i overtall etter fortjent rødt kort til gjestenes Isaac Hayden. Andreomgangen var bare en formalitet, og Jamie Vardy benyttet seg av muligheten til å rulle inn to nye fulltreffere. 

Belgiske Dennis Praet levere til 20 i stil da han i sin debut fra start på King Power Stadium tok en ankelskadet James Maddisons plass. Mot Liverpool er ganske sikkert Maddison tilbake, men Rodgers har igjen bevist at han har bred nok stall til å utfordre om topp 4. Siden den nordirske 46-åringens ankomst Leicester i slutten av februar er det bare Liverpool og Manchester City som har plukket flere Premier league-poeng enn The Foxes. Slike tall skaper naturligvis forventninger, men Rodgers vil helst ikke ha for mye fokus på sjansene for topp 4.
–De fire første plassene blir tradisjonelt sett fylt opp av tungvekterne, og det er fortsatt veldig tidlig i sesongen. Vi har dessuten et klart fokus på prestasjoner, heller enn tabell, sa Rodgers til fremmøtt presse etter utklassingen av Newcastle. 

Luksusproblem


James Maddison er friskmeldt fra sin ankelskade, og går naturligvis rett inn på laget igjen. Dette betyr imidlertid luksusproblem for Rodgers. Sommerkjøpet Praet var lysende mot Newcastle, og belgieren kan med rette bli skuffet om han blir vraket denne helgen. Dette er uansett mest sannsynlige utfall. Alternativet er at Rodgers går til formasjonen han eksperimenterte med i sesongoppkjøringen, og mot slutten av kampen da Tottenham ble slått på King Power for noen uker siden. Mest sannsynlig er det da Hamza Choudhury som forsvinner ut. Midtbanen vil da bli sammensatt av Ndidi sentralt, med Tielemans og Maddison rett foran seg, Perez og Harvey Barnes på hver sin kant og formspiller Jamie Vardy helt på topp. Ricardo og Chilwell vil i kjent stil bekle backene, med Evans og Soyuncu som stoppere. 

Forandringer også hos Liverpool
Liverpool holdt åpent hus mot Salzburg, og generelt har forsvaret vært atskillig mer gavmildt enn man har vært vant til fra de røde. Til Liverpool-fansens store lettelse er Joel Matip tilbake fra skade denne helgen. Selv Virgil van Dijk virket utilpass når en rusten Joe Gomez tok plass ved hans side i midtuka. Liverpools forsvarsfirer gjør seg selv når kameruneren nå er tilbake. Angrepstrioen blir ganske sikkert den samme som man er vant til, selv om Divock Origi igjen gjorde et godt innhopp i Champions League. Origi på venstre, Mané på høyre, Salah som midtspiss med Firmino rett bak er en konstellasjon som faktisk virker svært godt, men mest sannsynlig bare et alternativ når det butter imot. Det er sammensetningen av midtbanen som er det store spørsmålet. Fabinhos plass kan ikke rokkes ved, men kaptein Jordan Henderson hadde ikke hatt vondt av en pause nå. James Milner har på sin side vist klasse de siste ukene, og veteranen var svært delaktig i at seieren ble rodd i land onsdag. 

Dusinet fullt
Leicester blir en utfordring for et ustabilt Liverpool, men tallenes tale er klare. Etter 4-3-seieren mot Salzburg har Klopps menn nå vunnet tolv strake kamper i alle turneringer på Anfield. Klopp mener også onsdagens tre baklengs vil fungere som en vekkerklokke.
–Vi åpnet døra, og de benyttet seg av muligheten. Dette var en lærepenge for oss, og kan hende noe vi trengte, sa LFC-bossen etter dramaet onsdag kveld. 

Leicester har ikke vunnet på Anfield på 19 år, men fikk så sent som i januar i år med seg det ene poenget. Etter Rodgers’ ankomst har man dessuten tatt nye lange steg i riktig retning, og dette blir en alvorlig test for et Liverpool som nå står foran en lang rekke tøffe hinder. Etter Leicester venter i tur og orden Manchester United, Tottenham og Manchester City. Om en drøy måned vet man mye mer hva gjelder de rødes titteldrøm. 

Liverpool – Leicester City
Lørdag 5. oktober kl. 16:00 | TV 2 Sport 1
Anfield – Dommer: Chris Kavanagh (Lancashire)

Tipset:

Begge lag scorer, til odds 1,74 hos Unibet.
Liverpool med feilfri start på ligaen og topper tabellen fem poeng foran Manchester City. En keepertabbe ble avgjørende mot Sheffield United lørdag. Onsdag rotet vertene bort 3-0-ledelse hjemme mot RB Salzburg. Mohamed Salah sikret til slutt 4-3-seier. Kjempestart på sesongen for Leicester som inntok 3. plassen på tabellen med 5-0-seier hjemme mot Newcastle søndag. Der kom de fire siste scoringene etter at motstanderen hadde fått rødt kort. To angrepsvillige lag formidabel offensiv styrke, og tidvis suspekt forsvarsspill. Siste fire innbyrdes har inneholdt scoringer til begge lag, og ingen blir overrasket over scoringsjubel i begge ender også denne gang. Unibet tilbyr odds 1,74 og vi kjøper. 

LIVERPOOL SKADER: Nathaniel Clyne (kne), Alisson Becker (lår), Xherdan Shaqiri (lår).
LEICESTER SKADER: Matty James (akillesoperert).