• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Tips

Premier League: Tabelltips 2020/2021

Premier League: Tabelltips 2020/2021
Foto: football.com

Ny sesong og nye muligheter, men er det denne gang mer enn to utfordrere?

Av Tips

Premier League-sesongen 2019/2020 kom omsider i havn, men alt var ikke som før. Fraværet av tilskuere og fans var merkbart og la en betydelig demper på det hele. Ikke minst for Liverpool-fansen som hadde ventet i 30 år på festen. Pokalen står nå uansett i det svært velfylte premieskapet på Anfield, og kan hende kommer nye muligheter for fest på nyåret. For Liverpool er naturligvis favoritten også denne gang. Bookmakerne mener noe annet, men når Liverpool ganske nylig har innkassert tittelen med 18 poengs forsprang på City er det vanskelig å falle ned på andre favoritter enn Klopp & Co. Kan hende har man ikke forsterket som fansen jo alltid håper på, men det har da heller ikke forsvunnet noen ut av den knallsterke elleveren i løpet av sommeren. City er på sitt beste like gode som Liverpool, men litt for mange ganger forrige sesong var ikke City i nærheten av sitt beste. Det himmelblå stjernegalleriet røk på hele ni tap, og dette kan man garantert ikke tillate seg om man skal stikke av med pokalen denne gang.

Chelsea vil tette luka


De to nevnte var likevel i egen klasse, akkurat som de var sesongen før. Avstanden ned til United og Chelsea var nemlig på urovekkende 33 poeng. Lampard og Chelsea har handlet hva remmer og tøy kan holde (over 200 millioner pund) gjennom sommeren, men er det nok? Kjøpene virker gjennomtenkte og smarte, men nykommerne gis ikke mange ukene på å spille seg varme i nye omgivelser. Fortsatt savner man også en pålitelig sisteskanse på Stamford Bridge. Den som opprinnelig skulle ta opp hansken(e) etter Petr Cech og Thibaut Courtois kostet ubeskjedne 71 millioner pund, men har endt opp med å bli huggestabbe heller enn helt. Kepa har neppe noen fremtid på Brua, og alternativet er per i dag altså en snart 39-åring på det jevne. 

Nært, men ikke helt i mål
Også Manchester United har ambisjoner om igjen utfordre om ligatittel, og etter ankomsten av Bruno Fernandes sto da heller ikke United tilbake for noen. Fortsatt virker uansett de røde djevlene å være noen viktige brikker unna å kunne ta steget helt opp. Man virker fortsatt ikke helt å ha gitt opp å få fast fisk i Jadon Sancho, men det kreves uansett mer. Forsvaret, og da spesielt midten av det, virker fortsatt ustabilt. En spiss i superklassen har man heller ikke til rådighet, selv om både Rashford, Martial og supertalentet Mason Greenwood bidrar med flust av målpoeng. United håper å kunne kjempe om tittel, men mer sannsynlig er det at man vil måtte kjempe om topp 4 mot et klart forbedret Arsenal, et hevngjerrig Tottenham og et fortsatt like ambisiøst Wolves. Og kan hende er også Leicester kommet til hektene igjen etter sin svært tidlige og langvarige ferie. 

Trolig er ingen av de nevnte ferdighandlet, og ja – man kan kjøpe seg til suksess. Dette er nettopp hva som gjør tabelltipping så vrient uker før vinduet stenger.  

Enighet om Fulham
Hva med tipsene rundt nedrykkere? Vel, det er i alle fall bred enighet om Fulham – som alle i redaksjonen har tippet ned. Fem av seks har også satt av plass til WBA under streken, mens samtlige tror Leeds holder seg når de nå først er ønsket tilbake igjen. Størst uenighet er det uansett rundt Southampton og Brighton. Her spriker tipsene kolossalt. Undertegnede legger hodet på blokka og tipper The Seagulls som sesongens store positive overraskelse, mens tre av de øvrige har Potters menn på nedrykk. 

Så gjenstår bare å se når fasit foreligger. Alle er uansett enige om at vi ønsker oss tilskuere tilbake på stadionene og at sesongen fullføres uten avbrudd. Akkurat nå betyr intet mer. Samt at ditt eget favorittlag vinner da, selvfølgelig. 

TIPSBLADETS TABELLTIPS (snittet av seks Tips-skribenters tabelltips)