• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

​Eliteserien: Fem snakkiser fra helgen

​Eliteserien: Fem snakkiser fra helgen
Foto: football.com

Flust med underholdning og dramatikk i helgens runde.

Av Axel With Gogstad

Den 17. runden av årets sesong ble spilt i helgen, og det var massevis å ta med seg. Alt fra Bodø/Glimts n’te kalasseier til Vidar Örn Kjartanssons fantastiske comeback i Vålerenga. Her er fem høydepunkter fra helgens runde:

1. Ørnen har landet
Mange var spente på hvordan Vidar Örn Kjartansson ville fare i sitt andre opphold i Vålerenga. Da han forlot klubben i 2014, lovet han å en gang komme tilbake, og den islandske ørnen har landet i Oslo med et brak, etter seks år i andre klubber. Han maltrakterte Brann med hattrick på ni minutter, og fikk en slags assist til Osame Sahraoui. Forventningene til Kjartanssons retur var store nok fra før, og Dag-Eilev Fagermo skal få sin fulle hyre med å skru ned forventningene til superspissen de kommende ukene.

2. Fantastiske Bodø/Glimt
Hva mer gjenstår å si om dette laget? For andre gang denne sesongen fikk Odd et særdeles ublidt møte med årets suverene og komplette lag. Telemarkingene har sluppet inn 24 mål på 17 kamper denne sesongen, og Bodø/Glimt har scoret ti av dem. Jens Petter Hauge scoret hattrick, og nå greier ikke 20-åringen lenger gjemme seg i Eliteseriens skygge. Klubber fra alle de største ligaene i Europa ligger etter sigende nå langflate for Hauge, og ikke så rart. Norge vil garantert ha minst én ny utenlandsproff før året er omme.

3. Hva nå, AaFK?
Aalesund var uheldige mot Sarpsborg 08 i 0-1-tapet. Men, som om det ikke var ille nok at det ikke ble poeng mot østfoldingene, måtte også toppscorer og talisman Holmbert Fridjonsson kaste inn håndkleet med det som så ut som en alvorlig ankelskade. Islendingen, som har scoret 11 av klubbens 21 mål denne sesongen, måtte forlate banen, men kan hende er ikke skaden verre enn at han er klar igjen til helgens møte med Viking. Det vil i så fall være et lite mirakel – akkurat det Aalesund behøver for å overleve i Eliteserien denne sesongen.

4. Brann bør grue seg
Brann leverte årsverste i førsteomgangen mot Vålerenga. Til tross for Vegard Forrens advarsler om at Kjartansson måtte holdes utenfor 16-meteren, ga både han og stopperkollega blaffen i å følge egne råd. Hele forsvarsrekka leverte en praktoppvisning i hvordan å ikke forsvare seg, og slapp inn fem baller de fem første 45. De gode nyhetene? Herfra kan det bare bli bedre for Kåre Ingebrigtsen. De dårlige? Vel, til helgen venter Bodø/Glimt.

5. Hareide må ikke glemme forsvaret
Da Åge Hareide ble klar for sin andre periode i Rosenborg, sa han tydelig i fra at han aktet å terpe på trøndernes angrepsspill, siden han mente det defensive allerede var mer eller mindre på plass. Etter den første timen på Marienlyst, der RBK slapp inn tre mål, bør Hareide revurdere den strategien. En flott opphenting gjorde at trønderne tross alt fikk med seg ett poeng hjem, men Hareide har mer enn angrepsspillet å bekymre seg for.