• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Kim Marki

-Jeg har ikke ord!

-Jeg har ikke ord!
Foto: football.com

Pukki-party etter at Finland kvalifiserte seg for sitt aller første sluttspill.

Av Kim Marki

Finland er fremme i sitt aller første sluttspill. Fredagens 3-0-seier hjemme mot Liechtenstein betyr seks seirer fra ni første kamper, og dermed kan ingen innhente Italia og Finland i kvalifiseringsgruppe J. Det var tydelig nerver i spill, og fredagens kamp ble dermed ikke Finlands beste i kvalifiseringen. Som om noen brydde seg om akkurat det.

BATE Borisov-angriper Jasse Tuominen sendte finnene i ledelse etter drøye 20 minutter spilt, og da superstar Teemu Pukki satte 2-0 fra ellevemeteren etter en drøy time var det klart. Norwich-spilleren har lidd av måltørke i klubblaget den siste tiden, men for Finland har han levert varene. Pukki satte også 3-0 før han ble applaudert av banen. Pukki har scoret 9 av Finlands totalt 15 mål så langt i kvalifiseringen, og 29-åringen har naturligvis vært en stor bidragsyter i Finlands bragd.

-Det blir fest, liten tvil om det. Vi har dynket vår landslagssjef i Champagne, og dette er noe som hører med. Flere av oss har vært elever av ham siden vi var U21-spillere, og han har en stor del av ansvaret for hva vi har levert i denne kvalifiseringen, sa Pukki til fremmøtt presse etter sluttsignalet.

Nordisk suksess

Finland er klare for sitt aller første mesterskap, og Sverige slår naturligvis følge. Norge var fullt på høyde med Sverige i innbyrdes oppgjør, men svenskene drar atter en gang lengste strå. Plassen ble sikret i Romania fredag, der gjestene vant 2-0. Marcus Berg og Robin Quaison gjorde kort prosess, da de satte begge scoringene i løpet av en drøy halvtime.

I tillegg til Sverige og Finland er det gode muligheter for også dansk deltakelse i neste sommers EM. Hareides drenger banket fredag kveld Gibraltar 6-0 i Parken, og topper dermed gruppe D foran Sveits og Irland. Ett poeng i siste kamp, borte mot Irland, garanterer sluttspill også for Danmark.

Norge vant oppskriftsmessig hjemme mot Færøyene, men må uansett vente på play off før de eventuelt kan følge i fotsporene til nordiske kolleger.