• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Kokos i OBOS

Kokos i OBOS
Foto: football.com

34 mål på syv kamper – OBOS-ligaen fornekter seg ikke.

Av Axel With Gogstad

OBOS-ligaen har med årene blitt synonymt med det glade vanvidd og positiv galskap. Årets sesong har på ingen måte vært noe unntak. De nyopprykkede lagene, Åsane, Grorud og Stjørdals-Blink, har alle tatt nest øverste nivå med storm, og samtlige tre klubber har los på en plass i kvaliken til Eliteserien. Åsane er sågar inne med sin fjerdeplass. Til sammenligning er soleklar gullfavoritt før årets sesong, Lillestrøm, helt nede på sjetteplass før kveldens vriene bortekamp mot Tromsø. Hvordan har alt gått dette til? Mandagens serierunde oppsummerte årets halvspilte sesong nærmest prikkfritt presist.

På de syv kampene i går ble det scoret ikke mindre enn 34 mål, hvorav ni kom i oppgjøret mellom Stjørdals-Blink og Sandnes Ulf. Trønderne lå under 2-4 til halvtimen gjenstod, men trønderne snudde på fremragende vis. Da hadde man også ligget under 0-2 og 1-3 tidligere i oppgjøret. Tre mål eller flere ble scoret i samtlige kamper denne runden:

Strømmen – HamKam 3-0
Jerv – Sogndal 0-3
Kongsvinger – Åsane 2-4
Ranheim – Ullensaker/Kisa 2-3
Raufoss – Grorud 2-2
Stjørdals-Blink – KFUM 5-4
Øygarden – KFUM 3-1

Igjen viser OBOS-ligaen seg å være ligaen der alle kan slå alle. Tromsø og Lillestrøm får den (u)takknemlige oppgaven med å avslutte rundens fyrverkeri, og med det prøver vi også noen spill. Serielederne har sluppet inn mål i de to siste hjemmekampene, etter å ha vært nokså pottetette på Alfheim tidligere i sesongen. Samtidig virker Lillestrøm å være på gang etter en haltende sesongstart. Optimisme råder på Åråsen etter comebacket til Bjørn Bergmann Sigurdarsson, og Thomas Lehne Olsen virker å være tilbake i godt, gammelt slag. Derfor prøver vi oss på følgende objekter (odds levert fra Coolbet):

Over 2,5 @ 1,87
Handicap (3-veis) 1-0: uavgjort @ 5,00

Både Eliteserien og OBOS-ligaen er halvspilt, mens de europeiske ligaene har våknet til liv. I helgen var det avspark i England og Spania, og Frankrike er allerede godt i gang. Til helgen dukes det også for avspark i Tyskland og Italia, og Tipsbladet dekker selvfølgelig samtlige kamper i de store ligaene, samt de tre øverste divisjonene her hjemme. Vil du prøve et abonnement hos Norges beste leverandør av oddstips, trenger du bare følge instruksjonene under og magasinet kommer hjem til deg hver tirsdag morgen.