• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Tipsbladet .

Mark Dempsey til Tips: - Jeg er forsiktig optimist

Mark Dempsey til Tips: - Jeg er forsiktig optimist
Foto: football.com

Full pott for Haugesund-debutanter.

Av Tipsbladet

Til tross for at Jostein Grindhaug ikke lenger er hovedtrener i FK Haugesund, råder optimismen blant supportere og trenerteam.

Jostein Grindhaug takket av i sin stilling som hovedtrener i fjor høst. Inn kom Mark Dempsey, og i hans første fulle sesong som FKH-trener, har han en stor utfordring i å holde Haugesund på øverste nivå i norsk fotball. Og den karismatiske briten er meget klar over vanskelighetsgraden på oppgaven som venter.

- Jeg er veldig spent og ser veldig frem til sesongen som kommer. Jeg er veldig stolt av å være FKH-trener men det vil ikke bli lett. Det kommer til å bli meget utfordrende, vi har veldig mange nye spillere i gruppa og nesten en helt ny stall. Forhåpentligvis blir det en god sesong, forteller Dempsey til Tips.

Mer å gå på
52-åringen har en lang fartstid i fotballen, både som spiller og trener, men til tross for sin voldsomme rutine, avslører han at han ikke flommer over av selvtillit før sesongstarten. Allikevel er han optimistisk etter det han har sett i oppkjøringen i vinter, men forteller at det er mye mer å gå på.

- Jeg synes vi har en bedre fysikk enn vi hadde i fjor. Vi er mer atletiske og har blitt et raskere lag. Jeg har blitt forsiktig optimistisk. Defensivt ser vi bedre ut enn tidligere. Men for å være helt ærlig, har jeg vært skuffet over det offensive. Vi har ikke hatt den flyten i den offensive delen av spillet som jeg ønsker, men det henger sammen med selvtillit. Straks gutta presterer på banen når det virkelig gjelder, vil det løsne, spår Dempsey.

Han får støtte av lederen for Maakeberget, FK Haugesunds supporterklubb, Arild Flesjå. Han var ganske bekymret for sitt lags vegne da Grindhaug takket av, men Dempsey er i ferd med å overbevise fansen om at han er rett mann for jobben.

Ikke nervøs
- Jeg skal innrømme at jeg så mørkt på det i desember, men i løpet av vinteren har vi fått inn flere gode spillere. Ut i fra treningskampene vi har hatt på La Manga, så synes jeg Mark Dempsey og assistenten Andrea Loberto fungerer veldig godt sammen. De plukker ut de rette spillerne, og terper på små detaljer. De er absolutt i stand til å løfte FKH, sier supporterlederen til Tips.

Optimismen som råder blant supporterne bekreftes i Flesjås tabelltips. Han tror hans kjære FKH klarer en plassering blant de åtte beste, men sjefen sjøl, er langt mer nøktern i sin tabellvurdering.

- Du aner ikke hvor ofte jeg har fått det spørsmålet i vinter. Jeg vil bare ha en bedre sesong enn i fjor. Jeg vil se fremgang, sier FKH-treneren kontant til Tips.

- Er du nervøs før sesongpremieren?

- Nei, jeg blir ikke nervøs. Men jeg er veldig spent, avslutter Mark Dempsey.

For at Haugesund skal lykkes i trenerens målsetting, må laget vise betraktelig bedre takter enn hva som ble levert på tampen av fjorårssesongen. FKH tapte de fem siste seriekampene og bare to av de siste 11 endte med seier.

Med blanke ark og en nesten helt ny stall, tok Mark Dempsey søndag fatt på utfordringen om en bedre hverdag. Den utfordringen startet mot Sarpsborg 08, og endte med formidabel suksess. For første gang i historien tok FKH full pott i serieåpningen. Debutant Kwame Karikari ble matchvinner gjennom å være først og sist på en strålende kontring åtte minutter før slutt.
– Det er veldig viktig for meg. Jeg er veldig, veldig glad, sa Karikari til C More etter å ha sørget for tre poeng i debuten for både seg selv og Mark Dempsey.