• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Tips

TIPS-Laget runde 29

TIPS-Laget runde 29
Foto: football.com

Etter en kort pause for Eliteserien og Eliteserien Fantasy er endelig spenningen og dramatikken tilbake i hverdagen.

Av Tips

Forrige runde ga vårt lag solide 67 poeng og var tjue poeng over snittet på spillet. Det var særlig høstens komet Amahl Pellegrino som gjorde at vi trakk på smilebåndet, mannen fra Drammen dunket til med to målgivende pasninger i en 4-0 seier for Kristiansund. Smilet ble imidlertid snudd til en skjærende grimase da det har vist seg at Pellegrino har skadet håndleddet og er ute for resten av sesongen, vi ønsker han rask og god bedring. På samme lag fikk forsvarsspiller Psyche med seg et rent bur og seks fine poeng inn på vårt lag. 

Molde sikret gullet i kampen mot Strømsgodset og spissen Leke James noterte seg for to scoringer og to bonuspoeng og er nå oppe på femten mål denne sesongen. Lagkamerat Haraldseid fikk med seg et rent bur fra denne kampen og skaffet laget fine seks poeng. 

En som også delvis leverte var Bodø/Glimts danske ving Philip Zinckernagel som leverte en målgivende pasning i oppgjøret mot Brann. En som imidlertid ikke leverte var hans kollega Håkon Evjen, Evjen fortsetter den dårlige borteformen og står uten målpoeng på de fem siste bortekampene. 

Før den neste runden av Eliteserien velger vi å benytte oss av våre to gratis bytter. Som nevnt er magikeren Amahl Pellegrino ute med skade resten av sesongen og må uansett ut av laget. Inn kommer Magnus Wolff Eikrem, mannen som herjet tidligere i sesongen var tilbake på laget for to uker siden og leverte ett mål, en målgivende pasning og tre bonuspoeng på 59 minutter. Vi forventer at han har kommet i enda bedre form på den to uker lange pausen og er i dytten mot Vålerenga på Oslo øst. 

Det andre byttet var av det vanskelige slaget, men vi innså at midtbanen trengte et løft frem mot den vanskelige runde 29. Zlatko Tripic har vært småskadet den siste tiden og er 50% klar for den neste runden, vi velger derfor å kvitte oss med Vikings kaptein. Viking trener Bjarne Berntsen har i tillegg vært glad i å rullere på laget og vi tror han ikke vil bruke Tripic unødvendig mye før cupfinalen mot FK Haugesund som er en uke etter siste spillerunde. 
Spiller inn blir Mjøndalens danske midtbanemann Tonny Brochmann. Brochmann har satt inn to mål på de to siste kampene og tar straffer for et desperat Mjøndalen som kjemper mot nedrykk. Mjøndalen må fremover de siste rundene og spiller mot Stabæk borte og Vålerenga hjemme der begge motstandere har sikret fornyet plass i eliteserien neste år. Spesielt neste kamp blir spesielt for Tonny fra Horsens, Stabæk er hans tidligere arbeidsgiver og hva er mer typisk enn at han leverer mot Janne og gjengen. 

Om Håkon Evjen har levert magre tall på bortebane har han vært desto mer sulten på hjemmebane. Den fremtidige nederlandsproffen står med syv mål og tre målgivende pasninger på sine ni siste hjemmekamper og er stort sett delaktig i alt som skjer av mål og målsjanser, ingen spiller har sanket flere enn Evjens 35 bonuspoeng denne sesongen. 
U21 spilleren er vår kaptein denne runden hvor de møter Kristiansund som har slitt på bortebane den siste tiden. KBK har ikke holdt nullen på bortebane siden runde ni mot FK Haugesund og vi tror ikke de holder nullen denne runden heller. 

Bakover på banen gir vi Sandberg fornyet tillit i buret for Stabæk, selv om nullen sprakk til slutt for laget fra Bærum så fikk han solide fire poeng etter flere redninger. Det er ikke mange keepere som forventes å holde nullen og Sandberg har vært stødig i høst sammen med forsvaret og spesielt sommerens nyervervelse Yan Amankwah. Dermed får også den billige Ronald Hernandez spille for vårt lag. Med seg i forsvar spiller den tilbakevendte synder Bjørkan som sonet for gule kort i runde 28 og RBKs back Vegard Eggen Hedenstad som har en giftig fot på dødball. 

På midten finner vi nevnte Eikrem, Brochmann og kaptein Evjen. Sammen med disse går vi for Rashani som har skuffet oss mer enn en gang i år, men hjemmekamp mot Tromsø frister så mye at vi nok en gang lar oss lede. Den siste som kaprer en plass blir Glimts glimrende danske ving Zinckernagel, han er meget viktig i gultrøyenes angrepsspill og er en fin dekning dersom Evjen ikke er innblandet i et mål. 

På topp finner vi Torgeir Børven som er toppskårer med 20 mål og har en fin hjemmekamp. Leke James tar plass ved siden av og er i god målform. 

I denne runden starter alle kampene likt klokken 18 og fristen går ut klokka fem. Det er derfor godt mulig å få med seg alle lagoppstillinger før fristen for å gjøre bytter går ut. Dermed anbefaler vi å vente helt inn slik at en får med seg hvem som spiller. Følg med på sosiale medier eller på lagenes egne hjemmesider. 

Lykke til med runde 29!