• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Generell Axel With Gogstad

Champions League: 5 ting vi lærte

Champions League: 5 ting vi lærte
Foto: football.com

Den første runden av gruppespillet i Champions League er over, og her er fem ting vi lærte denne uken.

Av Axel With Gogstad

1. Europa ser til Napoli
Forrige sesong var det Napoli som stelte i stand desidert mest trøbbel for Liverpool da de gikk hele veien i Champions League, i alle fall i gruppespillet. Og i et nytt oppgjør på San Paolo tirsdag kveld, var det igjen napolitanerne som kunne le sist i en jevnspilt affære. Liverpool var marginalt det beste laget, men Carlo Ancelotti har åpenbart funnet en effektiv måte å stanse Jürgen Klopps fremadstormende mannskap på. En særdeles tvilsom straffe måtte riktignok til for å sende Napoli i føringen, før Fernando Llorente sørget for at alle poengene ble igjen i Napoli. Men, resten av Europa-eliten har utvilsomt tatt notater av tirsdagens begivenheter i Napoli.

2. Barkley kan koste Chelsea dyrt
Ross Barkley har hatt en grusom start på sesongen for Chelsea. Før kampen mot Valencia, hadde Frank Lampard advart sitt unge mannskap om ikke å bry seg altfor mye om krisen hos sine gjester, men det var åpenbart ikke mange som hørte etter. I en jevnspilt affære på Stamford Bridge, var det spanjolene som stakk av med alle poengene i London, og Chelsea har dermed fått en marerittstart på årets Champions League-sesong. Ross Barkley hadde muligheten til å redde ett poeng fra krittmerket, men blåste straffesparket over. Midtbanespilleren har gjort alt annet enn å overbevise i sesonginnledningen, og en kan også lure på hvorfor Barkley i det hele tatt ble gitt ansvaret fra 11 meter. Scouseren blir neppe å finne i startelleveren i søndagens toppoppgjør mot Liverpool.

3. Zidane er ingen redningsmann
Det har nå gått over et halvt år siden Zinedine Zidane kom inn som manager for andre gang i Real Madrid. Ved ankomst i den spanske hovedstaden, ble franskmannen ansett som en frelser, kanskje ikke så rart, all den tid han tok Los Blancos til tre strake Champions League-triumfer som manager. Men, tilbake på den store scenen i Paris, ble det klart at Zidane er alt annet enn noen mirakelmann. Real Madrid ble feid av banen av et sultent, samspilt og aggressivt PSG, og hos pariserne skinte ingen stjerner klarere enn tidligere Real Madrid-spiller Ángel Di María. Argentineren banket inn to mål, og Real Madrid har dermed til gode å renvaske sitt gode navn og rykte etter den pinlige CL-exiten mot Ajax forrige sesong. Etter nok en ydmykelse, sitter Zidane igjen med flere spørsmål enn svar.

4. Dortmund kan true eliten
Borussia Dortmund blir å regne med denne sesongen. Tyskerne toppet sin gruppe med Atlético Madrid, Brügge og Monaco forrige sesong, og denne sesongen er motstanden skrudd opp et hakk med Barcelona, Inter og Slavia Praha. Men, i åpningskampen mot Barcelona, spilte Dortmund tidvis glimrende angrepsfotball, noe vi har blitt godt vant med fra Lucien Favres mannskap det siste året. Kun et misbrukt straffespark fra Marco Reus hindret hjemmelaget i å ta alle poengene mot katalanerne, men Dortmund gjorde uansett nok til å kunngjøre sine ambisjoner for turneringen denne sesongen. Etter å ha blitt slått ut av Tottenham med 0-4 sammenlagt i åttendelsfinalen forrige sesong, bli ikke overrasket om Dortmund går lengre i turneringen denne sesongen.

5. Braut, Braut, Braut!
Det går unna på Brautobahn. Norge har fått et livsfarlig Brautmatvåpen. Feed the Braut! Twitter var på sitt beste tirsdag kveld, da Erling Braut Haaland skrev historie med tre kasser for RB Leipzig i kalasseieren mot Genk. Ingen tenåring har scoret hattrick i Champions League siden Wayne Rooney i 2004, før vår egen Haaland gjorde det denne uken. Nordmannen har hatt en fenomenal åpning på sesongen, og kan simpelthen ikke slutte å score. Neste runde skal jyplingen opp mot selveste Virgil van Dijk, og først da får vi nok svaret på hvor god han er for øyeblikket. Og selv om denne spalten pent avstår fra å linke hele Norges nye kjæledegge til Manchester United, lar vi oss rive med. Tre mål på én omgang i Champions League, av en tenåring, i tillegg norsk – strålende.