• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Generell Kim Marki

Første brikke på plass

Første brikke på plass
Foto: football.com

Luka Jovic klar for Real Madrid

Av Kim Marki

Europeiske storklubber har det siste halvåret ligget langflate etter Eintracht Frankfurt-angriper Luka Jovic, og kan hende ikke så rart. Den 21-årige angriperen minner nemlig om noe av en komplett angrepsspiller. 17 scoringer og 6 assist ble denne sesongen levert i Bundesliga, mens det ble notert 10 scoringer på bare 14 kamper i Europa League. Scoringene er også svært jevnt fordelt på høyre fot, venstre fot og hodet. Unggutten kan imidlertid mer enn å score mål. 

Jovic har enorm arbeidskapasitet, og hans store bevegelighet gjør ham til et mareritt for forsvarere. Han har også teknikk fra øverste hylle, og en eksplosivitet av en annen verden. Ikke så rart det da har foregått budrunder for å skaffe seg spillerens underskrift, før Real Madrid i dag kunne fortelle at de hadde inngått avtale med Eintracht og spilleren selv. Kontrakten skal være på seks år, og overgangssummen oppgis å være på omlag 60 millioner euro. 

Barcelona, Bayern, Manchester United, Liverpool, Manchester City...ja alt som kan krype og gå av gigantklubber har blitt linket til angriperen, men det er altså et hevngjerrig Real som har fått på plass spilleren de ønsket seg. Det vil neppe gå mange ukene før Jovic får følge av flere spreke forsterkninger inn dørene på Santiago Bernabeu. Blir Eden Hazard nestemann?