• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Generell Axel With Gogstad

Nord-Irland – Norge: Kveldens tips

Nord-Irland – Norge: Kveldens tips
Foto: football.com

Norge med kniven på strupen før kveldens møte i Belfast.

Av Axel With Gogstad

Lars Lagerbäcks menn kom skjevt ut med den andre utgaven av Nations League, og gikk på en fortjent 1-2-smell mot Østerrike i åpningskampen fredag kveld. Det var det norske landslagets første hjemmetap på fire år, men om ikke annet prikket vi inn tre av fire spill, og prøver på nytt igjen i kveld!

Tore Reginiussen har meldt forfall siden sist, og trolig tar Ruben Gabrielsen plass i midtforsvaret ved siden av Kristoffer Ajer. Sistnevnte sviktet i markeringen i forkant av 1-0-scoringen til Østerrike, og hele det norske forsvaret må være på tå hev inne i egen boks mot fysisk sterke nordirer i kveld.

Norge spilte seg imidlertid litt opp utover i andreomgangen mot Østerrike, og spesielt etter at Aleksander Sørloth kom innpå. Håpet er at Lagerbäck starter med den RB Leipzig-linkede spissen i kveld, og samarbeidet med Erling Braut Haaland virket særdeles lovende. Det var da også Sørloth som serverte Haaland sitt aller første landslagsmål.

Nord-Irland er vriene å møte i Belfast og er ofte godt organisert på hjemmebane. De holdt selveste Nederland til 0-0 for under ett år siden og har holdt nullen i fire av sine siste syv hjemmekamper. Etter 1-1 i åpningskampen mot Romania, er det Norge som har mest å tape med et negativt resultat i kveld. Norge har faktisk scoret i syv strake bortekamper, og det inkluderer kamper mot Spania og Sverige. Vi tviler imidlertid på at forsvaret holder tett mot det nordirske angrepet.

Kveldens utvalgte objekter (odds fra Coolbet)

Begge lag scorer @ 2,15
Over 2,5 mål @ 2,65
Erling Braut Haaland scorer @ 2,45