• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Thomas Elgheim

5.plass: Betsafe - bunnsolid veteran

5.plass: Betsafe - bunnsolid veteran
Foto: football.com

Betsafe scorer som vanlig høyt i vår bookmakertest, men vi er ikke store fans av det nylanserte nettløsningen.

Av Thomas Elgheim

Betsafe er første tidligere vinner vi presenterer i årets test. Selskapet faller en plass på tabellen etter 4. plassen i 2017/18.

Nettside: www.betsafe.com

Tidligere sluttplasseringer:

2008: 1. plass
2016: 2. plass
2017/18: 4. plass

Poeng

1: Brukervennlighet nettside

Betsafe hjemmeside har alltid scoret høyt i vår test, men har har nå gjort en del endringer siden sist. Oddssidene har en meget god løsning der det er enkelt å finne frem til det man ønsker. Sidene oppleves totalt sett som kjappe og vi hadde ingen problemer med nedetid i vår testperiode. Meget enkel og grei registreringsprosess hos Betsafe som er unnagjort på rekordtid. Norske kroner og norsk språk er naturligvis på plass. Dessverre kan man ikke, som tidligere, lenger velge flere ligaer samtidig i menyen på venstre side av skjermen. I tillegg blir det vel mye informasjon på skjermen samtidig med masse sidespill presentert sammen med kampoddsene. Vi likte således selskapet forrige løsning klart bedre!

Score: 5/10

2: Innskudd/uttak

Bruk av Neteller, Skrill og Paysafe card er uten gebyrer hos Betsafe. Ved bruk av VISA- eller Mastercard gjøres det oppmerksom på at ekstra gebyrer fra banken kan påløpe for internasjonale overføringer, da transaksjonen utføres i euro. Betsafe var blant flere selskap som slet med å få til utbetalinger i vår da staten forsøkte å gjøre det vanskeligere for bookmakerne. Nå skal dette være ordnet og selskapet har innført en garanti: «Om du har ventet lenger enn 10 bankdager fra vi har behandlet og sendt ditt uttak så kan du sende inn kontoutskrift som viser at du ikke har mottatt uttaket, og så kontakte vår kundeservice. Vi setter da inn kontanter på kontoen din.

Helt uten krav. Beløpet vil tilsvare uttaksbeløpet du har bedt om. Hvis du mottar uttaket ditt så kan du fremdeles beholde disse pengene.»

Score: 8/10

3: Spillutvalg

Strålende utvalg hos Betsafe som får toppscore på delen som omhandler norsk fotball med fullt oddstilbud langt nedover i divjonene. Noe færre spesialspill på de største ligaene enn mange av konkurrentene byr på trekker imidlertid ned. I tillegg blir det vanlig poengtrekk for tynt tilbud av asiatiske handikapspill.

Score: 17/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Betsafe endte opp med følgende testresultater:

Premier League:         97,7 (4. plass)
The Championship:    95,4 (4. plass)
Store ligaer Europa:    95,8 (5. plass)
Mindre ligaer Europa:            94,8 (2. plass)
Eliteserien:     94,9 (9. plass)
1. divisjon:      93,5 (8. plass)
2. divisjon:      90,7 (20. plass)
3. divisjon:      89,6 (13. plass)
Sverige:          94,7 (10. plass)
Danmark:        95,8 (5. plass)
Vinnerodds:    87,8 (20. plass)
Asiatiske handikap:    96,0 (4. plass)
Over/under:    95,3 (9. plass)
1x2-handikap:            90,8 (14. plass)

Betsafe er solid på tilbakebetalingsprosentene. 2. plass på mindre ligaer i Europa er det store høydepunktet, men man ligger også i topp fem på Premier League, The Championship, Danmark og asiatiske handikap. 20. plassene på norsk 2. divisjon og vinneroddsene forhindrer enda høyere karakter.

Score: 15/20

5: Support

Betsafe har telefonsupport, e-post og livechat på nettsiden. Alt fungerte strålende i vår test. Kundeservicesenteret er åpent 24 timer i døgnet. På nettsiden kan man legge inn at selskapet i stedet skal ringe deg i løpet av 15 til 60 minutter. Stor aktivitet på selskapets Twitter-konto og vi kan ikke gjøre annet enn å gi toppkarakter i denne kategorien.

Score: 10/10

6: Ansvarlig spill

Betsafe har en boks med egenreklame for diverse bonuser inne på oddssidene, men holder casino- og pokerdelen helt adskilt fra oddstippingen. Seksjonen vedrørende ansvarsfullt spill er tydelig tatt på alvor. Her tilbys det innskuddsgrenser, budsjettgrenser, tidsavbrudd og selveksludering. I tillegg har men en selvtest for egenvurdering av spillingen. Det linkes også til «Hjelpelinjen» og «Anonyme Gamblere».

Score: 8/10

Oppsummering:

63/80 poeng

Betsafe scorer solid i alle kategorier og har nå helt siden vår første test i 2008 vist seg som et selskap som hører hjemme i en hver bookmakerportefølje!