• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tipsfotball

Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 12:

Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 12:
Foto: football.com

Vi ser tilbake på en runde med grønne piler, og fram mot en runde med røde kamper!

Av Tipsfotball

Solid poengsanking hos de offensive og målpoeng fra begge spissene gjorde runde 11 til en meget god runde for våre utvalgte menn. At Söyüncü (4.8) egentlig var benket og kom inn for en skadet Wood (6.2), snakker vi ikke om. En det derimot snakkes mye om, er Lundstram (4.8), som klinket til med to mål, rent bur og selvfølgelig trippel bonus i Sheffield Uniteds nedsabling av Burnley. Med eierandel på snart 40 % er han nok inne hos de fleste som spiller aktivt, og det relevante spørsmålet blir derfor om han kan spilles i de kommende kampene mot Tottenham og Manchester United. Vi gir ham tillit denne uka, og sannsynligvis også mot Solskjærs røde djevler. Blant de fem rene burene til Sheffield United finner vi blant annet Arsenal hjemme, og vi tror de vil kunne fortsette å temme de svakeste av «topplagene».

På midtbanen skjedde det sjeldne at verken Salah (12.3), Sterling (12.1) eller De Bruyne (10.2) leverte målpoeng. Dermed er vi neppe de eneste som bommet med kapteinsvalget denne runden. De som derimot hadde Mané (12.0), priser seg nok lykkelig over det. Til runde 12 har vi vurdert å gjøre en ren Liverpool-overgang med nettopp Mané (12.0) inn for Salah (12.3), men vi konkluderte med å spare overgangen på grunn av uforutsigbarheten knyttet til storoppgjøret mot Manchester City. Dermed vil vi ha to gratisoverganger til runde 13, som kommer etter en uke med landskamper.

Når det gjelder rundens kaptein, prøver vi til en viss grad å se bort ifra storoppgjøret mellom Liverpool og Manchester City. Vi velger derfor Abraham (7.9), Chelseas spydspiss og formspiller. Det skal sies at syv av de ni målene hans, og begge assistene, har kommet på bortebane. Vi satser på at han snur denne trenden i London-oppgjøret hjemme mot Crystal Palace, som har sluppet inn to mål i hver av de tre siste kampene.

Kaptein: Abraham.

Visekaptein: Sterling.

Fristen for denne runden er fredag kveld, kl. 20.00.

Lykke til!