• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tips

Coolbet spår nytt katastrofevalg for Ap

Coolbet spår nytt katastrofevalg for Ap
Foto: football.com

Spillselskapets oddssettere tror ikke Arbeiderpartiet sitt rekordsvake valgresultat under Kommune- og fylkestingsvalget er slutten på nedturen under Jonas Gahr Støre.

Av Tips

Coolbet, som i forkant av årets Kommune- og fylkestingvalg var ute med ordførerodds i alle landets kommuner, har satt odds på hvor stor oppslutning de forskjellige partiene vil ha ved Stortingsvalget i 2021. Der fremkommer det liten tro på at Arbeiderpartiets nedtur ser sin ende denne høsten. 

Støre tok over som partileder i 2014 etter Jens Stoltenberg, og siden kommune- og fylkestingsvalget året etter har Arbeiderpartiet stupt i oppslutning blant velgerne. 59-åringen måtte under partiets valgvake natt til tirsdag slå fast at Ap er den store taperen under årets Kommune- og fylkestingsvalg. 
-Vi klarer ikke helt se hvordan Støre skal klare å få med seg grasrota foran neste Stortingsvalg og det lukter en ny nedtur for AP, sier talsmann Mikael Mellqvist i Coolbet. 

Oddsetterne i Coolbet tror Høyre er Norges største parti ved Stortingsvalget i 2021, eller i alle fall større enn Arbeiderpartiet. Flest Høyre-stemmer prises nemlig til 1,50, mens Arbeiderpartiet er 2,60-oddser på å være større enn regjeringspartiet Høyre. 

Politisk kaos
I sum er dette det svakeste lokalvalget i historien for Arbeiderpartiet, som taper mange kommuner først og fremst til Senterpartiet. 

Valgresultatet lukter av protest mot reformer og sentralisering. Regjeringspartiene går nemlig også tilbake. Flere vinnere sitter ute på fløyene, der fremgangen til SV og Rødt spiser av stemmemassen til Ap.
-Vi har aldri hatt et lignende protestvalg i Norge. Det ser ut som folket vil kaste regjeringen, men samtidig viser de at de ikke vil at AP skal danne ny regjering. Stortingsvalget i 2021 kan ende i et politisk kaos, sier Mellqvist videre.

MDG gjorde et brakvalg i Oslo, men ser ut til å være noe på retur i resten av landet. Bompengepartiet hentet ut velgere fra Høyre og FrP-massen, og i sum tror Coolbet norsk politikk snart befinner seg ved et veiskille. 

Venstre, KrF og Rødt havner alle under sperregrensen ved Stortingsvalget i 2021, om vi skal tro spillselskapets oddssettere.