• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tipsfotball

Eliteserien: Helgens tips

Eliteserien: Helgens tips
Foto: football.com

Våre vurderinger av 27. runde i Eliteserien er nå klare!

Av Tipsfotball

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 27. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Strømsgodset – Rosenborg    U         3,45

Sarpsborg 08 – Tromsø          H         1,62

Ranheim – Stabæk     B         2,40

Viking - Lillestrøm (0-1)       H         3,15

Bodø/Glimt – Haugesund      H         1,58

Vålerenga – Brann     H         2,25

Odd – Mjøndalen       H         1,45

 

Så går vi over til vårt utvalgte objekt denne helgen:

Molde – Kristiansund
Lørdag 2. november kl. 18:30 | Eurosport Norge
Aker Stadion (kunstgress) – Dommer: Kai Erik Steen (Gneist, IL)

MOLDE SKADER: Erling Knudtzon (strekk), Eirik Ulland Andersen (akilles, ute resten av sesongen), Mathis Bolly (ankel, må trolig stå over), Magnus Wolff Eikrem (ankel, må trolig stå over), Ohi (legg, blir trolig spilleklar)

KRISTIANSUND SKADER: Stiller trolig skadefritt.

Med 1-0 ledelse og over en omgang med én mann mer på Lerkendal, misbrukte Molde en gyllen mulighet i hatkampen mot Rosenborg forrige helg. Eneste utfordrer til seriegullet, Bodø/Glimt, er i ferd med å slippe opp for muligheter til å hente igjen Moldes forsprang på tabelltoppen, og etter at gultrøyene spilte sin sjette uavgjort på de syv siste, burde Molde avgjort dette for lengst. Moldenserne endte i stedet opp som det tapende laget på Lerkendal, og dermed gjenstår det fremdeles ørlite spenning i kampen om seriegullet.

Molde har fremdeles seks poeng og 11 plussmål å gå på til Bodø/Glimt. I praksis må bodøværingene hente inn fire poeng i løpet av de neste tre kampene for at vi skal få en ren seriefinale på Aker Stadion i siste serierunde.

Molde har slitt med skader den siste tiden, og har tunge fravær i folk som Eirik Ulland Andersen, Magnus Wolff Eikrem og Erling Knudtzon. I tapet mot Rosenborg, måtte også Mathis Bolly flere ganger ta telling med noen stygge trykker på ankelen. Det er høyst uvisst om den lynraske angrepsspilleren blir kampklar til lørdagens Møre-derby, og det er heller ikke sikkert at klubbens toppscorer, Ohi Omoijuanfo, rister av seg den lille smellen i leggen han pådro seg mot Rosenborg i tide.

Det kan gi muligheten for Kristiansund til å ta en sjelden triumf i Moldes egen storstue, når lagene lørdag kveld møtes til sesongens andre og siste Møre-derby. KBK har fremdeles et ørlite håp om å ta igjen Rosenborg og sikre fjerdeplassen, men motivasjonen ligger nok først og fremst i stikke kjepper i hjulene for Molde i kampen om gullet. Lørdagens gjester er selv i ferd med å gjennomføre en meget god sesong, og holder stø kurs mot sin tredje strake plassering på øvre halvdel etter opprykket for tre år siden.

Og mens Kristiansund på imponerende vis har etablert seg blant eliten i norsk fotball, skal Molde forsøke å bruke det forspranget de har opparbeidet seg på Rosenborg denne sesongen til å bli et reelt tronskifte. Rosenborg har vunnet fire strake seriemesterskap, men den gullrekka stopper denne sesongen. Molde har alle forutsetningene som skal til for å bli det nye lokomotivet i norsk klubbfotball, i alle fall de kommende sesongene. Troppen består av et vell av unge, fremadstormende spillere, blandet med rutinerte spillere som har erfaring fra spill på kontinentet.

Da må imidlertid seriegullet vinnes denne sesongen, og Molde skal kollapse spektakulært på oppløpssiden for ikke å klare det. Tre av de fire siste gjenværende kampene skal spilles hjemme på Aker Stadion, der klubben er uten tap og avgitt poeng kun to kamper denne sesongen. Lørdag kan og bør moldenserne ta et langt steg mot et etterlengtet seriegull.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Molde - Kristiansund BK      B         6,75