• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Kim Marki

FØRSTE SUPERSØNDAG

FØRSTE SUPERSØNDAG
Foto: football.com

Sesongens aller første supersøndag står på menyen

Av Kim Marki

Manchester City og Liverpool har innfridd som forventet, og etter innledende trøbbel gikk det greit også for Tottenham å hente hjem forventet trepoenger hjemme mot nyopprykkede Aston Villa. Lørdagen inneholdt for øvrig skrellseier for nederlagstippede Brighton, da The Seagulls forlot Vicarage Road og Watford med råsterk 3-0-seier i bagasjen. 

Nyopprykkede Sheffield United fikk samtidig med seg poeng fra Bournemouth, etter at spissveteran Billy Sharp scoret nesten umiddelbart etter å ha blitt kastet på som innbytter i det 82.spilleminutt. Sharp er engelskmannen med flest ligascoringer, men dette var hans aller første i Premier League. Burnley viste styrke da Southampton ble slått 3-0 på Turf Moor, mens det endte målløst mellom Palace og Everton på Selhurst Park.

I dag er det så tur for de øvrige forventede topp 6-lagene til å sesongdebutere. 

Leicester-Wolverhampton
Begge dagens duellanter på King Power Stadium er forventet å kjempe om plasseringer i topp 6 denne sesongen. The Foxes måtte gi slipp på Harry Maguire, men har forøvrig et råsterkt lag. Etter Brendan Rodgers’ ankomst har blåtrøyene virkelig vist form, og sommeren er brukt til å styrke laget ytterligere. Ayoze Peres er hentet fra Newcastle, mens Dennis Praet - som ble hentet på Deadline Day – også står klar til å debutere. Hjemme mot Wolves har man ikke tapt siden 1971 (ni kamper), og Wolves kommer rett fra utmattende Europa League-tur til Armenia. Nettopp Europa League-deltakelsen er ankepunktet mot fortsatt fremgang for ulvene. Ruben Neves ble spart for turen, og starter ganske sikkert dagens kamp. Den nyinnkjøpte spissen Patrick Cutrone forventes å måtte vente på sin debut, men kan hende er den tidligere Milan-angriperen å finne på benken. Wolves leverte den beste Premier League-plasseringen av et nyopprykket lag siste 20 år, men vant bare en av siste syv bortekamper.

Leicester blir knepen favoritt, og Coolbet.com leverer markedets beste odds med 2,38.

Newcastle-Arsenal
Rafas farvel, salgene av storscorere og ansettelsen av Steve Bruce har fått forståsegpåere til å tippe Newcastle ned fra Premier League denne sesongen. Toon-ledelsen har svart med å hente inn brasilianske Joelinton, mens også Andy Carroll er tilbake hvor eventyret begynte. Arsenal har på sin side fylt på med ytterligere offensiv kraft, mens forsvaret fortsatt ser suspekt ut selv etter kjøpene av David Luiz og Kieran Tierney. Nyinnkjøpte Tierney blir ikke klar til dagens kamp, ei heller Mesut Özil eller Nicolas Pepe. Også Alexander Lacazette er usikker. Arsenal har vunnet 12 av siste 13 kamper mot Newcastle, men The Gunners vant bare 7 av 19 bortekamper i ligaen forrige sesong. Kun i én av 19 holdt de nullen. Arsenal har også tapt fire av sine siste seks åpningskamper. 

Man skal ikke se bort fra skrell her, men Arsenal er naturlig oddsfavoritt. Collbet best med 1,95, mens Betsafe og Betsson leverer 1.94.

Manchester United-Chelsea
Rundens storoppgjør spilles så definitivt på Old Trafford, og det mellom de to lagene det stilles aller størst spørsmål til før avspark. Begge de to gigantklubbene har ansatt tidligere storspillere uten spesiell ballast som managere. Chelsea-manager Lampard må i tillegg klare seg uten Eden Hazard, mens han heller ikke kan forsterke med annet enn de mange unge lånesoldatene som er hentet hjem. Solskjær og United fikk til slutt napp på forsvarskjempe Harry Maguire, men er samtidig tynt besatt på midtbanen. Også i angrepet er man ille ute om det oppstår skader av langvarig art. Hjemmelaget har ikke spesielle skadeproblemer å ta hensyn til i dag, mens Chelsea må klare seg uten Ruben Loftus-Cheek, Antonio Rudiger og Callum Hudson-Odoi. N’Golo Kante er også usikker etter kneproblemer. United hadde en forferdelig sesonginnspurt, mens Chelsea leverte det motsatte da de bare tapte 1 av de siste 13. de fleste krysser nok likevel av for en tett og jevn batalje i dag, og uavgjort er nok noe begge lags managere føler de kan leve med. 

Vi krysser av for poengdeling på Trafford. Norsk Tipping, Betsafe og Nordicbet er best - med odds 3,35. Unibet tilbyr 3,30.