• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Kim Marki

Gjør England rent bord?

Gjør England rent bord?
Foto: football.com

Ren Premier League-finale i Champions League, og i kveld kan Chelsea og Arsenal følge opp med å gjøre også Europa League-finalen helt engelsk.

Av Kim Marki

Tirsdagens mirakel av Liverpool mot Barcelona på Anfield ble onsdag fulgt opp av nytt mirakel, denne gang av Tottenham mot Ajax i Amsterdam. Dermed blir det rent Premier League-oppgjør i Champions League-finalen på Wanda Metropolitano i Madrid 1. juni. Torsdag kan England gjøre rent bord også i Europa League, der både Arsenal og Chelsea har skaffet seg godt utgangspunkt før kveldens semifinaler. 

Chelsea havnet under mot Eintracht Frankfurt på bortebane forrige torsdag, men Pedro skaffet londonerne viktig bortemål og nydelig utgangspunkt for returen på Stamford Bridge da han fastsatte sluttresultatet til 1-1. Topp 4 i Premier League er allerede sikret, men et europeisk trofé kan komme godt med for manager Sarri som tross alt ikke sitter som spikret i managerjobben i Chelsea. 

Ubeseiret
Chelsea har siktet innstilt på en første europeiske finale siden 2013, da de under ledelse av Rafa Benitez gikk til topps i Europa League gjennom finaleseier mot Benfica. Statistikken tyder da også godt. Chelsea er ubeseiret fra sine siste 16 kamper i Europa League, og ni tidligere hjemmekamper mot tysk motstand har gitt syv seirer og to uavgjorte. I syv av de ni har Chelsea også holdt rent bur. Eintracht har samtidig tapt sine siste fire kamper i England med total målscore 1-11. 

Selv uten N’Golo Kanté (skadet) blir Chelsea klar oddsfavoritt i kveld. 

Arsenal med bortekompleks
Mens Chelsea allerede er kvalifisert for neste sesongs Champions League, er Arsenal i hardt vær. Usle to seirer fra siste seks Premier League-kamper gjør at The Gunners er sjanseløse på topp 4, og seier i Europa League er dermed eneste mulighet for å kunne gjøre comeback i den gjeveste europeiske cupen. 3-1-seieren hjemme mot Valencia forrige torsdag er naturligvis et utmerket utgangspunkt, men Arsenal har ikke hatt mye å skrive hjem om fra sine foreløpige reiser denne sesongen. I Premier League har man faktisk bare vunnet 6 av 18 bortekamper, noe som bare er 10. best av lagene i toppdivisjonen. To siste reiser, til Leicester og Wolverhampton, ga henholdsvis 0-3 og 1-3-tap. Det er slett ingen grunn for Arsenal-fansen til å ta ting for gitt i kveld, selv om man i kvartfinalen faktisk holdt nullen og sågar vant borte mot Napoli. Litt beroligende for Gunners-fansen er det også å vite at Valencia har vært tynn suppe hjemme foran egne fans i La Liga denne sesongen.

Norgesmester Coolbet.com tror Chelsea får enkelt spill hjemme, men samtidig at Arsenal får det tøft i Spania.