• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Kim Marki

Handelen er i gang

Handelen er i gang
Foto: football.com

Hvem gjør funn, og hvem henter flopper?

Av Kim Marki

Januarvinduet er åpent, og allerede nå er det gjort en god del handler. Foreløpig for det meste låneoverganger fra Premier League til lavere divisjoner, mens de store overgangene så langt har foregått i tabloidavisenes rykteavdeling og på spilltilbydernes oddssider.

Unibet.com er av bookiene som tilbyr spill på potensielle overganger, og der finner man flust med spennende objekter. James Maddison har tatt lange kvalitetsmessige kliv etter overgangen fra Norwich til Leicester, og samtlige storklubber ligger nå langflate etter den elegante midtbanespilleren. Manchester United har størst behov, og det er allerede meldt om bud fra de røde djevlene. Brendan Rodgers og The Foxes har imidlertid ikke for vane å selge på billigsalg. Daniel Drinkwater (til Chelsea for £40 millioner), Riyad Mahrez (til Manchester City for £60 millioner) og Harry Maguire (til United for £80 millioner) er gode eksempler i så måte. Maddison til United i januar tilbys til odds 4 hos Unibet.com.

Wolves-vingen Adama Traoré er også et hett objekt om dagen. Den lynraske kjempen var tidligere kjent for å ha enorm hurtighet, men ikke særlig mer å by på. Denne sesongen har den tidligere Middlesbrough-spilleren tatt enorme steg i riktig retning, og både Liverpool (odds 8), Tottenham (odds 4) og Manchester City (odds 7) skal nå stå klare med sjekkheftet.

Internasjonal ønskeliste


Stopperduoen Kalidou Koulibaly (Napoli) og Samuel Umtiti (Barcelona) linkes også til Premier League, der store sterke stoppere er ettertraktet. Førstnevnte skal være ønsket av City (odds 2,50) som sårt søker en erstatter for skadede Aymeric Laporte. Kylian Mbappe er kan hende verdens beste angriper, og det kan vanskelig være annet enn penger som er motivet for å gjemme seg bort i svak fransk Ligue 1. Hurtigtoget har blitt linket til Liverpool (odds 17) i forbindelse med Nike-avtalen, men dette virker ikke trolig. Klopps lagbygg har neppe behov for en superstar av dette kalibret. Da er Real Madrid (odds 8) et langt mer trolig scenario. Selv Real vil imidlertid måtte grave i overkant dypt i pengesekken for å få napp hos Paris Saint-Germain.

19-årige Jadon Sancho kan imidlertid være på vei tilbake til England. 19-åringen forlot Manchester City etter å ha fått begrenset med spilletid, og trolig gremmes det på Etihad over at man i 2017 lot unggutten gå til Dortmund for vekslepenger (£8 millioner). Vingløperen har utviklet seg til å bli landslagsmann for England og en av Europas mest ettertraktede angrepsspillere. Dortmund står klare til å selge, men en eventuell kjøper må garantert hente frem minimum 100 millioner pund! Chelsea, som endelig har tilgang til transfer-markedet igjen, og begge Manchester-klubbene ryktes å være interessert.

Et godt valg
Regnskapsavdelingen i Dortmund ler ganske sikkert hele veien til banken. Ikke bare kan man ende opp med å selge Sancho for ti ganger investeringen, de har også hentet en annen av Europas gullkalver for nye vekslepenger. Erling Braut Haaland var ønsket av de aller største klubbene i verden, men nordmannen valgte til slutt tysk Bundesliga og Westfalenstadion som sin nye lekegrind. Ole Gunnar Solskjær og United gjorde hva de kunne for å lokke unggutten til Old Trafford, men valget Haaland tok er ganske sikkert smart. Det spilles åpen og målrik fotball i Bundesliga, Dortmund trengte en bakromsspiller og målsnik, og dette får de så garantert i nordmannen som har imponert så stort i både i Østerriksk liga og i Champions League.

Apropos vellykkede norske overganger: Ørjan Nyland har tydeligvis tatt et godt valg. Selv om det lenge ikke virket slik. Den norske keeperkjempen gjorde tabber i fleng før han også ble skadet og i lang tid var helt ute av bildet i Aston Villa. I Tom Heatons skadefravær har imidlertid Nyland kjempet seg tilbake, og senest tirsdag gjorde nordmannen en kjempekamp i semifinale mot Leicester. Villa-fansen er nå euforiske i sin omtale av Nyland på sosiale medier, og fremtiden virker plutselig rosenrød for den tidligere Molde-keeperen. Superveteran Pepe Reina linkes inn, men den tidligere Liverpool-keeperen kommer uansett ikke lenger enn til benken på Villa Park akkurat nå.

Snaut tre uker gjenstår av det engelske vinduet, og januar til tross; det vil ganske sikkert investeres en bunke pundmillioner. Spesielt gjengen som jakter Champions League-plass står klare til å handle. Noen garanti for at pengene investeres på rett måte finnes imidlertid ikke. Joelinton, Wesley, Fred, Miguel Almiron, Moise Kean, Mohamed Elyounoussi, Cenk Tosun, Paul Pogba, Alexis Sanchez, Naby Keita, Pepé og Mateo Kovacic er senere eksempler (noen nevnt, mange glemt) på spillere som virker å ha blitt betalt i overkant mye for, være seg i lønn, overgangssum eller begge deler. 

Her er noen av de seneste ryktene fra England:

*THOMAS LEMAR er atter en gang på ønskelista hos engelske klubber. Franskmannen skal være ønsket på lån i både Tottenham og Chelsea.

*FRANK LAMPARD vil hente en ekstra stopper til Chelsea i januar, og valget ryktes å stå mellom tidligere Chelsea-spiller Nathan Ake og West Hams Issa Diop. Andreas Christensen kan da står i fare for å bli solgt.

*MANCHESTER UNITED, Arsenal og Tottenham skal alle være interessert i å hente verdensmester Samuel Umtiti fra Barcelona. Katalanerne står klare til å la midtstopperen gå.

*BRISTOL CITY-ving Hakeeb Adelakun ryktes å være svært nær en overgang til Rotherham, på lån ut sesongen.

*JOSE MOURINHO vurderer å hente en erstatter for skadede Harry Kane, og Milan-angriper Krzysztof Piatek skal være blant alternativene. Italienerne sies å kreve 30 millioner pund for å la angriperen gå, men fredag blir det i engelsk tabloidpresse meldt at Spurs allerede har fått aksept på bud pålydende £28 millioner. 

*ASTON VILLA vurderer bud på Burnley-angriper Jay Rodriguez. Det har også vært vurdert å hente inn veterankeeper Pepe Reina som erstatter for skadede Tom Heaton, men mye tyder på at Ørjan Nyland har overbevist kritikerne og nå er Villas klare førstevalg.

*TOTTENHAM-BACK Kyle Walker-Peters skal være gjort tilgjengelig for lån, og flust med klubber har meldt sin interesse. Brighton, Crystal Palace og Southampton står alle i køen.

*GEDSON FERNANDES er på vei fra Benfica til London, der både West Ham og Chelsea står klare med kontrakt.  Midtbanespilleren antas å ville koste om lag 40 millioner pund.

*SWANSEA CITY har hentet Rhian Brewster på lån fra Liverpool, og antas å også ville hente Chelsea-forsvarer Marc Guehi på likelydende avtale.

*CENK TOSUN får begrenset med spilletid i Everton, og den tyrkiske angriperen sies å være på vei til låneopphold i Crystal Palace. Roy Hodgson har åpent innrømmet at han vil hente en ekstra angriper i januar.

*BRENDAN RODGERS sies å være interessert i å hente spissen Odsonne Edouard fra sin tidligere arbeidsgiver i Celtic. Nåværende Celtic-boss Neil Lennon er imidlertid ikke innstilt på å selge, til tross for ryktet bud i størrelsen 30 millioner pund.

*ADEMOLA LOOKMAN kan være på vei til Newcastle. Den tidligere Everton-vingen får ikke spilletid i RB Leipzig, mens Steve Bruce søker med lys og lykte etter hurtige angripere.

*PATRICK CUTRONE skal være på plass i Italia der han nå forhanlder om kontrakt med Fiorentina, halvåret etter at han skrev fireårskontrakt med Wolves.