• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Thomas Elgheim

Plass nr.30: bwin - Jumbo igjen

Plass nr.30: bwin - Jumbo igjen
Foto: football.com

Betandwin endte sist i forrige bookmakertest. Det gjentar man også denne gangen selv om vi nå har med hele 30 spillselskap.

Av Thomas Elgheim

Vi starter presentasjonen av resultatene av vår store bookmakertest med sisteplassen. Den gikk for andre gang på rad til Betandwin.
Nettside: www.bwin.com
Tidligere sluttplasseringer:
2008: 5. plass
2016: 10. plass
2017/18: 24. plass

Poeng:

1: Brukervennlighet nettside
Bwin falt uheldig ut i testen vår i 2016 og problemene var dessverre til stede også i løpet av vårens testperiode. Som sist var nettsiden preget av ekstremt sene ladetider og da kan vi ikke gjøre annet enn å gi bunnscore. Registreringsprosessen var også treg og man har fortsatt ikke fått på plass norsk som ett av de 18 språkene som tilbys på nettsiden.
Score: 1/10

2: Innskudd/uttak
Bwin hadde i forrige test en avgift på 4,9 prosent på uttak via Skrill og Neteller. Den er heldigvis fjernet, men karakteren i denne kategorien blir likevel lav. Vi har i årets test alliert oss med Explorebet og onlinetippere som kan forteller om store problemer med uttak som tar lang tid. Det er naturligvis ikke godkjent i dagens tøffe spillmarked.
Score: 2/10

3: Spillutvalg
Bwin tilbyr odds på norsk fotball, men når man kommer nedover i divisjonene er det svært tynt med spesialspillmuligheter. Det blir også solid poengtrekk for at det ikke tilbys odds med asiatisk handikap. Ellers er de fleste spesialspillene på plass. På de største ligaene tilbys det godt med spillalternativ på alle kampene, men vi trenger langt høyere fokus på norsk fotball i fremtiden om dette skal bli en god kategori for Bwin. 
Score: 5/20

4: Tilbakebetalingsprosent
Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Bwin endte opp med følgende testresultater:
Premier League: 95,2 (21. plass)
The Championship: Ingen odds ennå
Store ligaer Europa: Ingen odds ennå
Mindre ligaer Europa: Ingen odds ennå
Eliteserien: 92,2 (28. plass)
1. divisjon: 90,3 (29. plass)
2. divisjon: 90,0 (24. plass)
3. divisjon: 89,7 (12. plass)
Sverige: 93,5 (24. plass)
Danmark: Ingen odds ennå
Vinnerodds: 87,9 (15. plass)
Asiatiske handikap: Ingen odds
Over/under: 92,3 (30. plass)
1x2-handikap: 89,9 (26. plass)
Score: 6/20
Bwin var blant de dårligste på tilbakebetalingsprosenter i vår testperiode. I tillegg er 92,3 prosent tilbake altfor lavt på over/under-spill. På den positive siden var man på øvre halvdel i norsk 3. divisjon og på vinnerodds, men totalt sett blir dette altfor svakt.

5: Support
Bwin tilbyr epostskjema og livechat på hjemmesiden. I tillegg har man telefonsupport fra 24 timer i døgnet, men det er ikke lagt opp noe norsk kontaktnummer. Det finnes heller ikke norsk support, verken via e-post eller livechat. Under testperiode opplevde vi lang ventetid på livechat. Plusspoeng for en meget aktiv Twitter-konto der det hver time legges ut nye oddstilbud etc. 
Score: 3/10

6: Ansvarlig spill
Ingen norsk nettside og dermed ingen henvisninger til norske hjelpesider for spillavhengige. Bwin tilbyr alle kunder å sette egne limits for pengebruk samt stenge kontoen i alt fra en dag til seks uker. Hvor seriøst man tar disse grensene kan man imidlertid spørre seg da selskapet selv reklamerer for at man kan komme unna grensene ved å benytte flere forskjellige innskuddsmetoder.  Dessverre klarer man heller ikke å holde seg unna egenreklame for roulette og blackjack på egen nettside og det blandes inn også på sportsseksjonen. 
Score: 2/10

Oppsummering:
19/80 poeng
For andre gang på rad ender altså Bwin opp med sisteplassen i vår store bookmakertest. Masse klager på trege utbetalinger, en fryktelig treg nettside, dårlige tilbakebetalingsprosenter og lite spillutvalg gjør dette til et spillselskap man trygt kan styre unna.