• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tipsfotball

Premier League: Helgens tips!

Premier League: Helgens tips!
Foto: football.com

Våre vurderinger av 11. runde i Premier League er nå klare!

Av Tipsfotball

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 11. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Bournemouth - Manchester United   H         3,40

Manchester City – Southampton       H         1,09

West Ham United - Newcastle United          H         1,82

Arsenal - Wolverhampton Wanderers           U         3,90

Watford – Chelsea      U         4,30

Crystal Palace - Leicester City          U         3,45

Everton – Tottenham  H         2,80

 

Så går vi over til våre utvalgte objekter

Aston Villa–Liverpool

Villa holder hodet over vannet etter opprykket, men det er en tøff periode som venter Birmingham-klubben. Neste seks kamper inneholder møter med Liverpool, Manchester United, Chelsea og Leicester. Forrige helg var man oppe mot Manchester City på Etihad, og ikke uventet returnerte man hjem til The Second City uten poeng.

Mot Liverpool har Villa atskillig å revansjere. Man røk på tap i begge kamper sist man var oppe, og totalt ble det tillatt ni baklengsmål. Seks av dem kom i oppgjøret på Villa Park.

Liverpool fikk brutt sin imponerende seiersrekke da det endte 1-1 på Old Trafford, og det var uhyre viktig at man da umiddelbart slo tilbake. Det begynte imidlertid på verste mulige måte da Tottenham forrige søndag besøkte Anfield. Bare et snaut minutt var spilt før Harry Kane stanget gjestene i ledelsen, og der og da lå nervene tykt utenpå Liverpool-fansen. Uroen skulle imidlertid snart vise seg å være ubegrunnet. Hjemmelaget tok raskt kontroll over kampen, og det var alt annet enn ufortjent at man endte opp med å vinne 2-1. Tottenham-keeper Paulo Gazzaniga sto lenge i veien, men etter hvert måtte også Lloris-erstatteren gi tapt. Tolv redninger er uansett det meste av en Premier League-keeper på to år. Liverpool noterte totalt 21 avslutninger, hele 13 av dem på mål. De røde hadde også nær 70 % ballinnehav, og Jürgen Klopp var naturligvis strålende fornøyd med hva som ble levert.

 

Brighton–Norwich

Etter rundspillingen av Tottenham var det håp om mer av det samme da Everton forrige helg besøkte Amex Stadium. Den gang ei. Mot The Toffees var man langt fra sitt beste, og VAR måtte bidra til hjemmelagets fordel i en kamp gjestene dominerte. Selv seiersmålet, fire minutter på overtid, fikk man hjelp med. Everton-back Lucas Digne satte nemlig ballen knallhardt i eget mål i et forsøk på å klarere et innlegg.

Dette var første gang siden oktober i fjor Brighton har vunnet strake hjemmekamper i Premier League. Med Norwich som neste besøkende bør det være gode muligheter for en tredje på rad, men da skal det helst presteres bedre enn hva som var tilfellet mot The Toffees.

Har Teemu Pukki gjort sitt? Dette er spørsmålet bekymrede Norwich-tilhengere stiller seg etter at finnen forrige helg leverte nok en smultring. Den finske landslagsangriperen tok Premier League med storm og bokførte seks scoringer fra sine fem første kamper etter opprykket. Siden da har 29-åringen gått fem strake uten nettkjenning.

 

Sheffield United – Burnley

Det skjer hvert eneste år, En eller annen nykommer gjør det mye bedre enn vi som leker eksperter tror. Noen gjør det for så vidt også langt dårligere, som for eksempel Fulham forrige sesong. Sheffield United tilhører førstnevnte kategori.

Det er bare å innrømme det. Hadde jeg skrevet før sesongstart at Sheffield United ville stå med bare tre tap etter de ti første kampene, at de skulle ha slått Arsenal og spilt uavgjort mot Chelsea, så hadde jeg fått problemer med å få papirer på at jeg var ved mine fulle fem. Men her sitter vi altså, etter to og en halv måned av sesongen, og ser at Sheffield United kun har tapt tre kamper. Pussig nok har alle vært spilt på Bramall Lane, og enda pussigere er det kanskje at et av lagene som har reist fra stålbyen med full poengpott, er Southampton.

Nå er det Burnley som tar turen fra Lancashire til South Yorkshire for å forsøke å gjenta det Liverpool var det siste laget som gjorde, nemlig å slå The Blades. De to ligger kun ett poeng fra hverandre på tabellen, med hjemmelaget et lite poeng foran. 13 poeng etter de første ti kampene betyr at The Blades kun ligger tre poeng bak Arsenal, som foreløpig innehar femteplassen.

Det er to klubber med en lang historie som braker sammen i Sheffield lørdag, og siden de møttes første gang i FA-cupen i januar 1890, har de satt hverandre i stevne 122 ganger i liga og cuper. 108 av disse er ligakamper, og statistisk har Sheffield United overtaket med 44 seire mot Burnleys 37.

Siden 2011 har de to oppholdt seg i forskjellige divisjoner, så det har gått noen år siden sist de møttes. Burnley vant da det sist skjedde, første nyttårsdag i 2011. Da ble sluttresultatet 4-2, og om antall mål i de to foregående møtene er en pekepinn om hva som venter til helgen, ja så er det bare å glede seg. Det ble nemlig seks nettkjenninger også i kampen på Bramall Lane i oktober 2010, og da ble sluttresultatet 3-3. Burnley gikk dessuten seirende ut av tre kamper i serie og cup sesongen 2008/09, mens Sheffield United vant fem av de seks seriekampene mellom lagene fra 2004 til 2008.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Aston Villa – Liverpool         B         1,37

Brighton & Hove Albion - Norwich City     H         1,72

Sheffield United – Burnley    B         3,50