• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Thomas Elgheim

Plass nr.24: Norsk Tipping - oddsen ødelegger

Plass nr.24: Norsk Tipping - oddsen ødelegger
Foto: football.com

Gode, gamle Norsk Tipping leverer solid på de fleste fronter, men med tynt spillutvalg og markedets dårligste tilbakebetalingsprosenter holder man ikke mål i vår test.

Av Thomas Elgheim

Norsk Tipping debuterte i vår test med 16. plass i 2017/18-utgaven. Nå har vi med flere konkurrenter og med fortsatt rekordlave tilbakebetalingsprosenter faller man dermed hele åtte plasser.

Nettside: www.norsk-tipping.no

Tidligere sluttplasseringer:

2008: Ikke med
2016: ikke med
2017/18: 16. plass

Poeng

1: Brukervennlighet nettside

Naturligvis norske nettsider hos Norsk Tipping som krever at man er over 18 år, har mobiltelefon samt har bankkort og BankID for at man skal registrere seg. Innloggingen har en ekstra sikkerhet ved at man bruker personnummer for å få tilsendt en kode på sms. Nettsidene er ellers ikke de lekreste blant spillselskapene, men det er forholdsvis greit å finne frem. Det blir trekk for at det er satt et lavt maks antall kamper man kan ha med. I tillegg tilbyr som kjent ikke Norsk Tipping singlespill på alle kamper og det gir naturligvis også et poengtrekk.

Score: 5/10

2: Innskudd/uttak

Som Norges eneste spillselskap er dette en kategori der man naturlig nok får toppscore. Her er det ingen problemer verken med innskudd eller uttak og norske bankkort fungerer som forventet problemfritt. Ingen gebyrer tas heller av selskapet og kontoen er naturligvis i norske kroner. Dermed blir det toppscore!

Score: 10/10

3: Spillutvalg

Norsk Tipping har ikke det bredeste spillutvalget, men dekker stort sett det man er på jakt etter med unntak av asiatiske handikap som er totalt fraværende. På nettsiden er tilbudet langt bredere enn det man får plass til i det trykte programmet og det fylles stort sett opp med over 30 spesialspill på hver kamp i de største ligaene.

Score: 4/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Norsk Tipping endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 90,1 (29. plass)
The Championship: ingen odds ennå
Store ligaer Europa: ingen odds ennå
Mindre ligaer Europa: ingen odds ennå
Eliteserien: 93,0 (26. plass)
1. divisjon: 89,5 (30. plass)
2. divisjon: 86,9 (28. plass)
3. divisjon: 86,3 (24. plass)
Sverige: ingen odds ennå
Danmark: ingen odds ennå
Vinnerodds: 89,7 (5. plass)
Asiatiske handikap: ingen odds ennå
Over/under: 92,9 (27. plass)
1x2-handikap: 87.9 (29. plass)

Ikke overraskende er det i denne kategorien at Norsk Tipping ikke er konkurransedyktige i det hele tatt og man blir dermed eneste selskapet som ender opp med ett poeng av 20 mulige. Norsk Tipping ender stort sett blant de siste i alle delkategoriene.

Score: 1/20

5: Support

Norsk Tipping tilbyr døgnåpen chat på hjemmesidene sine, naturligvis på norsk. I tillegg har man telefonsupport fra 07.00 til 23.00 seks dager i uken samt fra 10.00 til 23.00 på søndager. På sosiale medier har aktiviteten på twitter vært begrenset.

Score: 8/10

6: Ansvarlig spill

Ikke mange slår Norsk Tipping når det gjelder ansvarlig spill. Her er det satt en totalgrense på at man maks kan tape 20.000 kroner i måneden og man kan heller dermed ikke sette over en større sum. Før du kan spille på oddsen må du sette en personlig totalgrense for dag og måned. I tillegg samarbeides det med hjelpelinjen.no for de som har problemer med spill. Bonusordninger er også inne i denne kategorien, men det tilbys ikke hos Norsk Tipping.

Score: 9/10

Oppsummering:

37/80 poeng