• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tipsfotball

Premier League: Helgens tips!

Premier League: Helgens tips!
Foto: football.com

Våre vurderinger av 22. runde i Premier League er nå klare!

Av Tipsfotball

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 22. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Sheffield United - West Ham United B         4,10

Manchester United - Norwich City   B         9,00

Leicester City – Southampton           H         1,63

Everton - Brighton & Hove Albion   H         1,88

Bournemouth – Watford        H         2,63

 

Så går vi over til våre utvalgte objekter

Crystal Palace – Arsenal

Mikel Arteta lærer noe nytt hver dag som managernovise, og mot Leeds fikk Arsenal-sjefen nye svar av spillerne sine.

Mikel Artetas inntreden i Arsenal har blåst friskt liv i en klubb som har ligget nede med brukket rygg lenge. Plutselig er optimismen tilbake og drømmen om å nå gamle høyder har blitt vekket til live igjen. Spanjolen har gitt klar beskjed til spillerne sine om hva han forlanger av dem, og har fått respons. I førsteomgang mot Leeds i FA-cupen, så det imidlertid ut som beskjedene hans hadde falt for døve ører. Championship-klubben rundspilte the Gunners etter alle kunstens regler uten å få betalt med scoring. Det gjør man ikke ustraffet mot et gjenopplivet Arsenal, og etter hvilen fremstod londonerne som et helt annet lag.

Etter ansettelsen av Arteta, er Arsenal i ferd med å fremstå som et lag med en tydelig identitet og klar filosofi om hva de ønsker å gjøre på banen, men de har også løpt seg tomme mot slutten av kampene, ikke minst i forrige ligatriumf, da de slo Manchester United 2-0. Det var Artetas første triumf som Arsenal-sjef, og man håper selvsagt å fortsette i samme spor mot Crystal Palace. Lørdagens verter ligger på en finfin niendeplass, men har scoret nest færrest mål av samtlige Premier League-klubber hittil denne sesongen.

Roy Hodgson har vært krystallklar på at han ønsker seg en målscorer i løpet av januarvinduet, men har foreløpig ikke fått ønsket sitt innfridd. Wilfried Zaha kjemper en desperat kamp mot klokken for å bli klar til lørdagens London-derby, og Hodgson har i tillegg ti andre skader å forholde seg til før møtet med the Gunners. Med andre ord har Palace-bossen mer enn nok å tenke på, og kan hende kunne han tenkt seg en annen motstander enn Artetas Arsenal denne lørdagen.

 

Chelsea – Burnley

Chelsea har tapt to strake hjemme på Stamford Bridge. Er alle kjipe ting tre lørdag ettermiddag?

Da Frank Lampard studerte terminlisten i fjor sommer, tenkte han nok på rekken med hjemmekamper mot Crystal Palace, West Ham, Aston Villa, Southampton og Burnley som en alle tiders mulighet til 18 poeng. I stedet står Chelsea med bare seks poeng av 15 mulige når fem av disse er spilt før the Blues’ neste motstandere på Stamford Bridge heter Arsenal, Manchester United og Tottenham.

To strake hjemmetap mot Bournemouth og Southampton har kommet litt som lyn fra klar himmel etter at Lampards mannskap har vært et av Premier Leagues mest underholdende lag denne høsten. Den siste måneden har imidlertid vist at Blues-bossen fremdeles mye å lære i dette gamet, og spillerne hans likeså. Ikke minst Callum Hudson-Odoi, som sakte, men sikkert har blitt innkjørt etter langvarig skadeopphold.

Det var slett ikke sikkert at Hudson-Odoi i det hele tatt ville være et langtidsprospekt for Chelsea, etter spekulasjoner om overgang til blant annet Bayern München. I stedet har lynvingen satt penn på papir for en ny og forbedret avtale med klubben, men avkastningen har foreløpig latt vente på seg. Men, i forrige helgs cup-triumf mot Nottingham Forest, leverte 19-åringen sin beste kamp etter skadeavbrekket, og nå blir han utfordret av sin sjef til å levere mer av det samme mot Burnley og andre fremtidige Premier League-motstandere.

Lørdagens motstander, Burnley, besitter lite av den tekniske finessen som Hudson-Odoi og resten av Chelsea har. I stedet er det ren fysikk for alle pengene, men kan hende er ikke det nok til å overleve denne gangen. The Clarets har tapt tre strake i ligaen og nærmer seg faretruende nedrykksstreken. Sean Dyche vil imidlertid garantert se til Bournemouth og Southampton, som nylig har forlatt Stamford Bridge med tre poeng i bagasjen.

 

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United

Etter strake tap er Wolves revansjesugne før besøket fra Newcastle.

Wolves har bare tapt fem Premier League-kamper denne sesongen, men både fjorårets siste og årets første endte med nederlag. På Anfield røk man 0-1, men da etter å ha imponert og ha presset ligalederen til døra. I det påfølgende 1-2-tapet mot Watford ble synlig at ulvene er Premier League-laget som har spilt flest kamper denne sesongen. Med 35 kamper under beltet røk man fortjent for et Watford-lag som har hevet seg betraktelig under Nigel Pearsons ledelse.

Lørdag var ulvene i aksjon i FA-cupen, og det må omkamp til etter målløs forestilling hjemme mot Manchester United. En bortkastet mulighet til avansement, men samtidig var forsvarsrekka storfornøyd med å ha holdt nullen. Kun fire ganger denne sesongen har Wolves holdt nullen i ligaspillet denne sesongen.

Wolves er uten Morgan Gibbs-White og Willy Boly, mens Diogo Jota er usikker.

Newcastle holder seg flytende rundt midten av tabellen, men savnet av en målscorer er påtrengende. Bare midtbanespiller Jonjo Shelvey (5) har scoret mer enn to mål, og totalt har United bare levert 20 scoringer fra 21 kamper. Den defensive tilnærmingen spiller inn, men liten tvil om at laget vil nyte godt av en goalgetter. Ryktene forteller da også at en spiss er hva Steve Bruce mest av alt ønsker seg. De 40 pundmillionene brukt på Joelinton kan avskrives som tapt, mens det tidligere rekordkjøpet Miguel Almirón står bokført med skammelige 2 scoringer fra 30 ligakamper. I 0-3-tapet hjemme mot Leicester sist fikk også Yoshinori Muto muligheten, og japaneren ga nytt bevis for hvorfor han står bokført med én scoring fra sine 24 første ligakamper i United-trøya.

Ryktene forteller at man nå har satt kikkerten mot tidligere Everton-angriper Ademola Lookman. 22-åringen scoret ett mål på 36 ligakamper for Everton, og får ikke spilletid i RB Leipzig, dit han ble hentet for store penger i fjor sommer.

Newcastle har tapt sine tre siste kamper, og blir alt annet enn oddsfavoritt på Molineux. Spesielt med tanke på at skadelista inneholder et tosifret antall navn.

 

Tottenham – Liverpool

Skadeskutt storoppgjør i hovedstaden.

Tottenham kjemper en desperat kamp for å henge med i kampen om topp 4, og da passer det dårlig at manager Jose Mourinho opplever noe av en skadekrise før januarkjøret. Vel er ikke skadelista veldig lang, sammenlignet med andre Premier league-klubber, men den inneholder i overkant mange viktige brikker. Verdensmester Hugo Lloris har lenge vært fraværende med en albue som forsvant ut av ledd tilbake i starten av oktober, mens Tanguy Ndombele har vært skadet i flere perioder og nå sliter med både hofte og lyskeskade. Danny Rose og Ben Davies sliter med skader på henholdsvis hæl og ankel. Denne uken ble det også meldt at Moussa Sissoko er nyoperert i et kne, og ute av spill for de neste to til tre månedene. Aller mest vil uansett Harry Kane bli savnet. Landslagsangriperen hinket av banen med lyskestrekk i nederlaget mot Southampton første nyttårsdag, og fortsatt er det usikkert hvor lenge målmaskinen blir fraværende.

At Kane tar perioder på sidelinja med skader er intet nytt, og Tottenham-fansen må bare lene seg til historien som viser at det i hans fravær tidligere har vært spillere som har tatt ansvar for å fylle tomrommet.

Etter 21 spilte kamper har Tottenham seks poeng frem til byrival Chelsea som okkuperer 4.plassen. Pochettino forsvant ut etter en mager sesonginnledning, men også etterfølger Jose Mourinho har slitt med stabiliteten etter ankomst. Fem av de første ni er vunnet (West Ham, Bournemouth, Burnley, Wolves og Brighton), mens Mourinho røk på tap mot sine begge tidligere arbeidsgivere i Manchester United og Chelsea. Siste to kamper, mot dumpekandidatene Norwich og Southampton, har dessuten bare gitt totalt ett poeng. Kun mot Burnley har man maktet å holde nullen, og mot Southampton måtte man som nevnt også se Kane forlate banen med skade.

I all elendigheten er det uansett en lettelse for Spurs at Son Heung-min nå er tilbake etter sin tre kampers karantene. Sørkoreaneren gjorde comeback da det endte 1-1 i helgens FA-cupmøte med Middlesbrough.

Liverpool virker for tiden fullstendig ustoppelige, og før helgens kamp i hovedstaden har man sågar kunnet la en hardt belastet førstelagstropp unne seg noen fridager, da et tilnærmet juniorlag ble sendt på banen i merseyside-derbyet mot Everton. Byens blåkledde stilte med sine beste, men Liverpool-ungdommen viste nytt bevis på at det gror godt. Den kommende storstjernen Curtis Jones avgjorde kampen til de rødes fordel med en kremmergoal, og Jürgen Klopp kunne etter kamp konkludere med at klubben vil spare store penger i de kommende overgangsvinduene. Det er nemlig flere spillere som allerede nå virker modne for oppgaven i Premier League. I tillegg til Curtis Jones er også Neco Williams og 16-årige Harvey Elliott spillere man garantert vil få se i hovedroller for de røde kommende sesonger. 

Som Tottenham, har også Liverpool opplevd tung tid på skadefronten. De siste ukene har Klopp bare hatt dusinet førstelagsspillere å velge mellom, men denne uken var det noe bedre oppmøte på Melwood. Alex Oxlade-Chamberlain var i spill som innbytter mot Everton, mens Joel Matip og Xherdan Shaqiri meldes tilbake i lett trening. Fabinho og Dejan Lovren skal også nærme seg friskmelding.

Tottenham er et lag Liverpool med tiden har skaffet seg et solid overtak på. Siste fire innbyrdes har alle endt med Liverpool-seier, mens man også har vunnet 10 og bare tapt 1 av de siste 16. Etter hva som har skjedd denne sesongen er det liten tvil om at de røde blir klar favoritt også denne gang. Kan hende vil Mourinho parkere den berømte bussen, men dette er noe Klopps menn med tiden har lært seg å manøvrere rundt. Motivasjonen er sterk i begge lag. Liverpool vil gjerne opprettholde sin suverene posisjon på toppen av tabellen, mens Tottenham fortsatt har heng på topp 4. Mourinho er i tillegg som alltid interessert i å stikke kjepper i hjulene på sin nemesis. Om han denne gang har lag til å klare det gjenstår å se.

 

Aston Villa - Manchester City

Villa kjemper en desperat kamp for å overleve i toppdivisjonen, og to seirer fra siste tre kamper gjør at håpet lever. Mot City blir det imidlertid tungt.

Etter lørdag å ha tatt farvel med FA-cupen via tap mot Fulham på Craven Cottage, var det onsdag kveld duket for første av to semifinaler mot Leicester i ligacupen. Leicester var klar forhåndsfavoritt før kamp, og er det fortsatt, men Villa imponerte. Ørjan Nylan sto som en levende vegg, Tyron Mings var sjef i midtforsvaret, mens Jack Grealish styrte midtbanen som han ville. Returen på Villa Park er mer åpen enn man hadde trodd den skulle bli. Wembley-finale henger høyt, men langt viktige er det naturligvis å beholde plassen i Premier League. Et brukbart utgangspunkt er da også sikret. 21 poeng fra første 21 kamper gjør at man har tilhold umiddelbart over streken, og det kommende kampprogrammet virker overkommelig – da med unntak av helgens møte med den regjerende mesteren.

Etter City-kampen venter Brighton, Watford og Bournemouth, alle tabellnaboer på nedre halvdel. Skadene på sisteskanse Tom Heaton, midtbaneterrier John McGinn og spissen Wesley er en strek i regningen, men hell i uhellet vard et at skadene rammet i overgangsvinduet. Tidligere Liverpool-keeper Pepe Reina og Milan-angriper Krzysztof Piatek er av de som meldes å kunne være på vei inn.

Mange har ment Citys skadekrise er årsaken til at Liverpool har kunnet stikke av i tet, men dette er naturligvis en sannhet med voldsomme modifikasjoner. Nå er uansett Citys behandlingsrom noe nær tømt, da Leroy Sané er på vei tilbake og bare Aymeric Laporte er igjen på sykestua.

Mot Manchester United tirsdag kveld klarte man seg uansett veldig godt uten noen av de nevnte. Solskjærs utvalgte ble filleristet, og da spesielt før pause da det like gjerne kunne stått 5-0 til de himmelblå gjestene. United ble uansett for første gang siden 1997 påført tre baklengsmål før hvile på Old Trafford, og Citys revansj fra ligamøtet for en måned siden var total.

Peps beskjedenhet til tross; City er gigafavoritter til å både avansere til finale og til å ta sin tredje strake ligacuptittel – kan hende i finalemøte med nettopp Villa.

Også i Premier League er man fortsatt ved bevissthet, men trolig må både Villa og brorparten av resterende kampene vinnes om man skal kunne ha noen som helst mulighet til å innhente ligalederen. City har da også vunnet sine tre siste kamper mot Vila med totalt 11-0.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Crystal Palace – Arsenal        H         4,25

Chelsea – Burnley      B         11,50

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United      B         8,00

Tottenham – Liverpool           H         4,60

Aston Villa - Manchester City           H         15,00