• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tipsfotball

Premier League: Helgens tips!

Premier League: Helgens tips!
Foto: football.com

Våre vurderinger av 7. runde i Premier League er nå klare!

Av Tipsfotball

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 7. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Sheffield United – Liverpool B         1,37

Tottenham – Southampton     H         1,45

Chelsea - Brighton & Hove Albion   H         1,45    

Aston Villa – Burnley            H         2,40

Wolverhampton Wanderers – Watford         U         3,55

Crystal Palace - Norwich City           H         2,00

Bournemouth - West Ham United     H         2,52    

Leicester City - Newcastle United    B         7,25

 

Så går vi over til våre to utvalgte objekter

Everton–Manchester City: Mange mener nok Everton ble robbet da de lørdag røk 0-2 hjemme mot Sheffield United. Everton hadde ballen 70 % av tiden, vant skuddstatistikken 16-2 og cornerstatistikken 12-3. Likevel var det de nyopprykkede som kunne ta med seg poengene hjem.

Everton har sluppet inn to mål eller mer i sine tre siste kamper. Så utvilsomt en skummel statistikk når det nå er Manchester City som ankommer Goodison.

Manchester slo knallhardt tilbake etter sjokknederlaget mot Norwich, da Watford ble sendt hjem med ubeskjedne 0-8 i sekken.

City har vunnet sine siste to kamper på Goodison med to måls margin.

 

Manchester United – Arsenal: Ed Woodward er arbeidende nestformann i Manchester Uniteds styre, og tirsdag forsikret han klubbens investorer om at prosjekt Solskjær er et langsiktig prosjekt. I en telefonkonferanse med investorene redegjorde mannen som har den høyeste administrative posisjonen i klubben for den situasjonen klubben er i. Journalist Dominic Booth i Manchester Evening News oppsummerer Woodwards redegjørelse som en uttalelse hvor alle de riktige tingene ble sagt. Woodward understreket spesielt behovet for å vise tålmodighet mens manageren bygger et nytt lag, samtidig som man utvikler den sportslige strukturen i klubben og til syvende og sist få Manchester United tilbake til toppen av verdensfotballen.

Samtidig fyller imidlertid Booth ut Woodwards løfter for framtiden med konkrete påpekninger av hva som skal til for at løftene som gis skal kunne innfris.

Woodward uttalte blant annet at man har investert tungt i både akademi, rekrutteringsarbeidet og treningsfasilitetene. Mens Woodward vektlegger disse investeringenes langsiktige effekt, hevder Booth at klubben må følge opp med flere tunge investeringer i spillere, og da først og fremst på midtbanen og foran motstandernes mål. Etter at klubben kvittet seg med to av sine dyreste investeringer i løpet av sommeren uten å erstatte dem, opplever klubben en gedigen spisskrise nå når både Martial og Rashford er skadet. Mange har kritisert United nettopp fordi de ikke hadde noen erstattere på vei inn før de sendte LUkaku og Sanchez av gårde, men da må det være lov å hevde at det neppe hadde vært noen god løsning å ha to misfornøyde spillere sutrende rundt i gangene heller. Det ser tynt ut på topp foran mandagens møte, men hvem samtidig er det vel ikke helt utenkelig at kvikke Lingard og supertalentet Mason Greenwood kan gjøre livet ukomfortabelt for både Sokratis og David Luiz.

Manchester United ender trolig opp med å hente inn en sportsdirektør, en fotballmann som ikke bare skal ha ansvaret for rekruttering av spillere, men som skal være et bindeledd mellom klubbens styre og trenerstaben. Denne prosessen har pågått lenge, uten at den er på plass ennå, mener Booth, som mener at klubben snart må få konkludert saken og ansatt direktøren.

Tålmodighet er nøkkelord også når det gjelder Solskjærs posisjon. Han gikk på vannet de første ukene, men etter at han fikk jobben på permanent basis, har Manchester United knapt sett ut som et Premier League-lag, og plukket alarmerende få poeng.

Når man leser hva Woodward har sagt til sine investorer, og hva journalisten i MNE skriver, så er det fullt mulig å lese det som en forståelse av at Manchester United per i dag er relatvt langt unna å være det vi har vært vant til. Nå har det for så vidt vært slik helt siden Sir Alex pensjonerte seg, men det er nye toner at man faktisk også i den lokale sportspressen ser ut til å være forberedt på at det fortsatt venter noen vonde smeller før man er tilbake der man var.

Denne serierundens desiderte høydepunkt utspilles ikke før mandag kveld, hvilket gir oss ekstra lang tid med vann i munnen før avspark. Oppgjør mellom Manchester United og Arsenal er så proppfulle av historie at det ikke spiller noen rolle at det ikke lenger er et oppgjør mellom de to dominante lagene i Premier League, slik det var så lenge. Husk at fra 1997 og 2005 så skjedde det ikke én eneste gang at ikke begge disse to var inne blant topp tre i Premier League, og ikke sjelden bekledde de de to øverste plassene.

Joda, det begynner å bli noen år siden feidene dem imellom under ledelse av Premier League-historiens to desidert største managere. Mandag er det to lag med litt frynsete fasong som møtes, og oppgjøret vil i stor grad dreie seg om å få sementert en fasong og litt selvtillit. United kommer fra tap for West Ham, og med flere spillere man ikke vet om blir klare til innsats. Arsenal har skranglet en smule innimellom, men ble kanskje noe sterkere i troen da de snudde 1-2 til 3-2 mot Watford med en mann mindre på banen søndag?

Mandag møtes The Red Devils og The Gunners til ligakamp for 201. gang. United leder den historiske statistikken med 83 mot 70, men Arsenal spilte uavgjort på Old Trafford i desember, og vant på Emirates i mars.

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Everton - Manchester City     B         1,31

Manchester United – Arsenal U         3,65