• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Thomas Elgheim

Test av spilltilbydere: 11. plass

Test av spilltilbydere: 11. plass
Foto: football.com

Betway er tilbake i vår test for første gang på ti år og klatrer en plassering sammenlignet med sist.

Av Thomas Elgheim

Betway er tilbake i vår test for første gang på ti år og klatrer en plassering sammenlignet med sist.

Nettside: www.betway.com

Tidligere sluttplasseringer:

2008: 12. plass
2016: ikke med

For tynt utvalg for topp ti

1: Brukervennlighet nettside

Betway tilbyr nettsiden sin på norsk, men det er verdt å merke seg at man under registreringsprosessen ikke godtok bokstaven «ø» i adressefeltet. Vi hadde også noen problemer med å få registrert oss, men fant til slutt ut at det var krav om bruk av stor bokstav i passordet uten at vi kunne se at det sto noe sted. En velkomstmail ble sendt til oss direkte med et bonustilbud på sportsspill. Når det gjelder selve nettsiden er den dessverre ikke den enkleste å finne frem på og vi fant det særlig tungvint å få en enkel oversikt over mulige sidespill på kampene. Kun enkle systemvarianter tilbys, uten at kunden kan velge bankere etc.
Score: 7/10

2: Innskudd/uttak

Betway får toppscorer i denne kategorien. Man var tidlig ute med å ha null gebyrer ved innskudd og uttak og tilbyr nå bruk av Visa-kort, Neteller, Paysafecard, Entropay, Skrill, Skrill 1-tap samt ecoPayz. Norske kroner er selvfølgelig på plass om valutavalg. Merk at for å gjøre et uttak kreves det at man sender inn gyldige identifikasjonsdokumenter for å bevise alder og adresse. Dette vil være pass eller førerkort samt kopi av en strøm- eller telefonregning.
Score: 10/10

3: Spillutvalg

Spillutvalget er en svak kategori for Betway som kun har odds ute på Eliteserien av de norske fotballdivisjonene. Ellers er det meste dekket, men det finnes ikke noen asiatiske handikapodds. I tillegg er det verdt å merke seg at man tilbyr langt færre sidespill på kampene enn brorparten av konkurrentene.
Score: 8/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Betway endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 96,9 (9. plass)
Champions League: 95,0 (13. plass)
The Championship: 96,9 (3. plass)
La Liga: 95,5 (10. plass)
Serie A: 95,0 (11. plass)
GET-ligaen: 92,7 (13. plass)
Eliteserien håndball: 89,9 (16. plass)
Ligue 1: 95,2 (3. plass)
Bundesliga: 96,9 (5. plass)
Eredivisie: 93,2 (17. plass)
Premiership: 94,0 (4. plass)
Vinnerodds Eliteserien: 82,3 (5. plass)
Asiatiske handikap: ingen odds
Over/under: 94,0 (18. plass)
1x2-handikap: 91,2 (11. plass)

Betway scorer litt over middels i vår matematiske test av tilbakebetalingsprosentene. Man er stort sett middels på de største europeiske ligaene, men slå til med pallplasseringer blant de 24 spillselskapene vi har testet både på The Championship og Ligue 1. Samtidig ligger man imidlertid altfor lavt på over/under-variantene og vi ender med 11 av 20 mulige poeng.
Score: 11/20

5: Support

Kundeserviceteamet hos Betway er åpent døgnet rundt. Her kan man velge mellom bruk av telefon, mail eller livechat. Dessverre er det kun engelsk telefonnummer tilgjengelig og det gir poengtrekket selskapet får i denne kategorien. Livechat fungerer strålende. Der fikk vi meget rask hjelp gjennom hele testen og alt foregikk på norsk. Merk også at Betway er blant selskapene som har størst aktivitet på sosiale medier.
Score: 9/10

6: Ansvarlig spill

Betway har store reklamer for casinospill og virtuell sport inne på oddssidene. Ansvarlig spill-seksjonen er grundig og norskrelatert. Her henvises det til kundeservice for å sette innskuddsgrenser, sette kontoen på pause eller stenge den helt. I tillegg linker man til norske hjelpesider som Hjelpelinjen, Anonyme gamblere og Spillavhengighet Norge. Her gir man også direktenummer til alle tre for å få hjelp. I løpet av vår testperiode fikk vi mellom seks og syv reklamemails fra Betway hver måned. De var imidlertid alle relatert til fotball. Når det gjelder bonuser har Betway 100 prosent matchbonus på kundens første innskudd. For nordmenn gjelder dette opp til 1000 kroner. For å nå omsetningsgrensen må det spilles seks ganger ved spill på sport med odds 1,75 eller høyere eller 48 ganger ved spill på sport med odds mellom 1,30 og 1,74. Merk at Betway også har en gratisklubb for kundene som byr på ekstra bonuser hver uke.
Score: 8/10

Oppsummering: 53/80 poeng

Betway har det meste på plass for å være et bunnsolid valg for norske kunder, men dessverre blir spillutvalget for tynt. Når tilbakebetalingsprosentene heller ikke er mer enn akkurat over middels blir totalinntrykket at man ender rett utenfor topp-ti-listen i denne testen.