• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Thomas Elgheim

Test av spilltilbydere: 18. plass

Test av spilltilbydere: 18. plass
Foto: football.com

William Hill scorer høyt på sine nylig lanserte helt oppdaterte nettsider, men er fortsatt ikke veldig aktuell for en norsk spiller.

Av Thomas Elgheim

18. plass: William Hill endte sist i vår bookmakertest i 2008. Klart bedre i 2016-utgaven med 11. plass, men nå må man ta et godt steg nedover på tabellen igjen grunnet elendige tilbakebetalingsprosenter.
Nettside: www.williamhill.com

Tidligere sluttplasseringer:

2008: 20. plass
2016: 11. plass

Nyoppusset veteran med elendige odds

1: Brukervennlighet nettside

Dette var tidligere en elendig kategori for William Hill. Vi ga bunnkarakter i 2016 for et sammensurium av kategorier, bokser med videoer, bilder og reklame for roulette og spilleautomater. Nå har man lansert en helt ny nettside som er langt mer brukervennlig og det gjør skikkelig utslag på karakteren. Vi fant den nye nettsiden til å være langt mer ryddig med idrettene sorter på venstre side og man har generelt sett blitt kvitt alt rotet. Det blir likevel et par poengtrekk. Først og fremst for at norsk ikke er ett av de 21 språkene nettsiden tilbys på, men også fordi vi fikk problemer under registreringen da æ, ø og å ikke var godtatt i adressenavn!
Score: 8/10

2: Innskudd/uttak

Her blir det poengtrekk for at man ikke tilbyr å ha kontoen i norsk valuta. Ellers er det lite å utsette på William Hill. Det er ingen gebyrer på verken innskudd eller uttak og man kan velge mellom bruk av Skrill, Neteller, bankkort, paysafecard eller bankoverførsel. Merk at før uttak må man verifisere alderen og navnet sitt ved å oversende kopi av pass samt kontoutskrift og en regning som viser adressen.
Score: 7/10

3: Spillutvalg

William Hill får solid minus for at man ikke tilbyr noen asiatiske handikapspill. I tillegg er det elendig utvalg på norske idretter der man kun er ute med vinnerodds på Eliteserien. Det hjelper imidlertid ikke mye når man der har lagt seg godt under Norsk Tipping for eksempel i tilbakebetalingsprosent. Det blir likevel en karakter rundt middels i denne kategorien da William Hill tilbyr en rekke spesialspill på alle de største fotballigaene. Her finner man alt man kunne tenke seg å spille på selv ned i de laveste divisjonene i England.
Score: 9/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. William Hill endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 95,9 (11. plass)
Champions League: 94,2 (17. plass)
The Championship: 94,7 (12. plass)
La Liga: 94,1 (18. plass)
Serie A: 93,9 (20. plass)
GET-ligaen: 92,2 (16. plass)
Eliteserien håndball: Ingen odds
Ligue 1: 94,2 (18. plass)
Bundesliga: 94,3 (18. plass)
Eredivisie: 92,6 (19. plass)
Premiership: 93,0 (14. plass)
Vinnerodds Eliteserien: 77,3 (10. plass)
Asiatiske handikap: Ingen odds
Over/under: 92,9 (21. plass)
1x2-handikap: 89,8 (17. plass)

William Hill ligger for lavt på alle tilbakebetalingsprosentene og mister dermed masse poeng i denne kategorien. Ikke i en eneste av de ligaene/spilltypene vi har plukket ut peker man seg ut som et godt alternativ. Samtidig ligger man særdeles lavt på både italiensk fotball og over/under-spillene. Merk at man tilbyr oddsboost som gjør selskapet noe mer konkurransedyktig, men ettersom det kun kan benyttes en gang i uken får det ikke innvirkning på vår vurdering.
Score: 5/20

5: Support

Ingen norsk kundeservice hos William Hill. Man er imidlertid tilgjengelig på engelsk telefonnummer, e-post og live chat 24 timer i døgnet. I vår test av livechaten opplevde vi til tider vel lange ventetider, men hjelpen vi fikk var god. Merk at William Hill er blant de bookmakerne som er mest aktive på twitter. Her kan man til og med sende forespørsler om å få odds på ting man ikke finner på nettsiden.
Score: 7/10

6: Ansvarlig spill

William Hill får trekk for å reklamere for roulette og blackjack inne på oddssidene. Selskapet har stort fokus på spilleavhengighet på hjemmesiden sin og samarbeider både med «Gamblers Anonymous» og «GamCare». Dessverre er det intet norsk fokus heller i denne seksjonen. Plusspoeng for å tilby nye kunder å sette begrensninger allerede mens kontoen opprettes. På mine sider finner man også andre begrensningsmuligheter samt selveksludering.
Score: 5/10

Oppsummering: 41/80 poeng

William Hill scorer godt på sine nye, lekre hjemmesider som er en enorm forbedring av slik det var før, men så lenge tilbakebetalingsprosentene er helt uinteressante over hele linjen så kan vi ikke anbefale å opprette en konto hos den britiske spillgiganten.

Les mer om årest 24 utvalgte spilltilbydere her.