• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Thomas Elgheim

Test av spilltilbydere: 2. plass

Test av spilltilbydere: 2. plass
Foto: football.com

Unibet tar 2. plassen i vinterens store bookmakertest med strålende spillutvalg og solide tilbakebetalingsprosenter.

Av Thomas Elgheim

Unibet fortsetter klatringen og tar nå 2. plassen foran Nordicbet på skillereglene om karakterene i kategoriene som teller dobbelt.

Nettside:www.unibet.com

Tidligere sluttplasseringer:
2008: 8. plass
2016: 5. plass

Klatrer mot toppen

1: Brukervennlighet nettside

Vi er fortsatt ikke glad i Unibets velkjente nettløsning, men den har i alle fall lagt inn et par elementer som gjør den hakket med brukervennlig. På forsiden er det direktelinker til de mest populære ligaene som gjør det langt lettere å finne frem. Dessverre er det langt mer tungvint hvis man leter etter noe annet med «bla igjennom fotball» som fører oss videre til valg av land og deretter liga. Enkel og grei registreringsprosess hos Unibet der man enkelt fyller ut personlige opplysninger. Alt foregår på norsk og man kan velge mellom norske kroner som valuta på kontoen. Mail ble mottatt umiddelbart med kontaktinfo og en hilsen fra norsk kundebehandler. Vi savner mulighet for valg av banker i systemspillene.
Score: 8/10

2: Innskudd/uttak

Innskudd via Skrill, Visa-kort, Mastercard, Entropay og Neteller er uten avgift. Dessverre har man tre prosent gebyr for de som velger paysafecard som gir poengtrekk i vår test. Ved uttak er det ingen gebyrer og her kan man velge mellom Skrill, bankoverføring, Neteller og Entropay.
Score: 9/10

3: Spillutvalg

Unibet har samme spillutvalg som Mr Green og LeoVegas og scorer dermed samme som dem i denne kategorien. Det betyr et strålende spillutvalg som er helt i toppen av alle spillselskapene i vår test. I perioden vi testet bookmakerne hadde Unibet flere spesialspill enn konkurrentene i mange av kategoriene. 284 spesialspill på en Premier League-kamp er klart mest av alle deltakerne i vår test. Samtidig tilbyr man opptil 20 forskjellige asiatiske handikapvarianter på de største ligaene. På norsk fotball finner vi odds på de fem øverste divisjonene.
Score: 19/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Unibet endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 97,7 (5. plass)
Champions League: 96,0 (7. plass)
The Championship: 95,2 (5. plass)
La Liga: 95,7 (7. plass)
Serie A: 95,2 (9. plass)
GET-ligaen: 93,8 (4. plass)
Eliteserien håndball: 92,2 (2. plass)
Ligue 1: 95,2 (3. plass)
Bundesliga: 95,1 (16. plass)
Eredivisie: 94,9 (4. plass)
Premiership: 94,0 (4. plass)
Vinnerodds Eliteserien: 77,9 (9. plass)
Asiatiske handikap: 96,0 (7. plass)
Over/under: 95,7 (7. plass)
1x2-handikap: 89,7 (20. plass)

Unibet scorer jevnt over bra på tilbakebetalingsprosentene, men er inne i topp tre kun på eliteserien håndball og fransk Ligue 1. Det er imidlertid en rekke plasseringer inne i topp ti. Negativt skiller Bundesligaen og 1x2-handikap seg ut og totalkarakteren blir 14 av 20 poeng slik fire andre selskap også oppnådde.
Score: 14/20

5: Support

Norsk kundeservice er tilgjengelig fra 08.00 til 24.00 på livechat og samt 12.00 til 20.00 på telefon. Utenom denne tiden tilbys engelsktalende kundeservice. Gratis norsk telefonnummer trekker opp. Selskapet rapporter selv om gjennomsnittlig responstid på drøye fem timer på e-post, 60 sekunder på telefon samt knapt tre minutter på livechat. Stor aktivitet på sosiale medier.
Score: 9/10

6: Ansvarlig spill

Stort fokus på ansvarlig spilling hos Unibet som har selvvurderingstest, innskuddsgrenser og selvekskludering lett tilgjengelig. Når det gjelder å vise til andre steder man kan få hjelp er det mest utenlandske organisasjoner, men man har tatt med Hjelpelinjen. Når det gjelder bonuser tilbyr Unibet 200 prosent i innskuddsbonus, opptil 1.000 kroner, eller 500 prosent opp til 500 kroner. Omsetningskravene er henholdsvis fem og åtte ganger.
Score: 9/10

Oppsummering: 68/80 poeng

Unibet ender på samme poengsum som Nordicbet i årets test, men plasseres foran da man hadde høyere score på spillutvalget og samme tilbakebetalingsprosenter. Etter 8. og 5. plass i våre to foregående tester er det børsnoterte selskapet dermed nå inne i topp to i årets test!