• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Thomas Elgheim

Test av spilltilbydere: 21. plass

Test av spilltilbydere: 21. plass
Foto: football.com

Energybet er litt dårligere enn middels på det meste, men helt håpløse nettsider drar selskapet ned i «nedrykksstriden» på vår bookmakertabell.

Av Thomas Elgheim

Energybet er med i vår bookmakertest for første gang, men imponerer ikke. Elendige nettside og null norsk utvalg gjør at det ender med 21. plass i debuten.
Nettside: www.energybet.com

Tidligere sluttplasseringer:

Debuterer i år

Håpløse nettsider

Poeng

1: Brukervennlighet nettside

Dette er en meget svak kategori for Energybet. Først kommer det naturlige trekker for at man ikke tilbyr norsk språk som ett av valgene på hjemmesiden. Nettsiden selv har en nærmest håpløs løsning for å finne idretter og ligaer å spille på. Alt gjøres via en rekke tastetrykk før man i det hele tatt får opp noen odds. Ønsker man å sjekke en annen liga så er det ingen flervalgsmuligheter. Enkle systemer tilbys på nettsiden med mulighet for å velge bankere. Mulig totalgevinst regnes ut automatisk. Registreringsprosessen var heldigvis langt enklere enn nettsiden generelt og aktiveringsmail ble mottatt umiddelbart.
Score: 2/10

2: Innskudd/uttak

Energybet tilbyr å ha kontoen i norske kroner. Ingen gebyr på innskuddene som kom inn på konto med engang. Her tilbys det bruk av både kredittkort, skrill, paysafekort og neteller. Når det gjelder uttak er ett uttak i uken gratis. Ønsker man å bestille et nytt uttak før uken er ferdig belastes det et gebyr på 5 euro. Det betyr samtidig at vi trekker ett poeng i denne kategorien.
Score: 9/10

3: Spillutvalg

Energybet får solid trekk i denne kategorien for manglende norsk fokus. Det ligger ikke noe odds ute på den nye norske sesongen, selv ikke Eliteserien har fått vinnerodds. I tillegg har man langt færre sidespill på for eksempel norsk ishockey enn hos konkurrentene. På den positive siden fant vi et stort utvalg av over/under-spill, men totalen blir et heller svakt inntrykk i denne viktige kategorien.
Score: 7/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Energybet endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 95,5 (16. plass)
Champions League: 95,6 (9. plass)
The Championship: 93,0 (19. plass)
La Liga: 95,4 (11. plass)
Serie A: 95,4 (6. plass)
GET-ligaen: 89,4 (22. plass)
Eliteserien håndball: Ingen odds
Ligue 1: 94,6 (15. plass)
Bundesliga: 95,6 (11. plass)
Eredivisie: 93,4 (14. plass)
Premiership: 91,3 (23. plass)
Vinnerodds Eliteserien: Ingen odds
Asiatiske handikap: Ingen odds
Over/under: 95,0 (12. plass)
1x2-handikap: 92,2 (2. plass)

Energybet ligger jevnt over ligger under middels på tilbakebetalingsprosentene blant deltakerne i vår test og det viser seg også på sluttkarakteren i denne kategorien. Selskapet skiller seg ut negativt med 89,4 prosent tilbake på norsk ishockey og 91,3 prosent tilbake på skotsk Premiership, mens man er nest best blant alle deltakerne med 92,2 prosent tilbake på 1x2-handikapspill.
Score: 8/20

5: Support

Energybet tilbyr support via live chat på nettsiden, telefon og e-post. Det er imidlertid ikke lagt opp noe norsk telefonnummer. Livechaten fungerte godt i våre tester, men det finnes ikke kundebehandlere på norsk. Dermed må all kommunikasjon tas på engelsk. Åpningstidene er 09.00 til 24.00 på hverdager samt 13.00 til 21.00 i helgene. Stor aktivitet på selskapets twitterkonto der det nærmest hver eneste time legges ut fotballnyheter og spesialspill.
Score: 7/10

6: Ansvarlig spill

Energybet er ett av få selskap som nesten totalt unngår å reklamere for egne casinospill inne på oddssidene. Når det gjelder ansvarlig spill er dette en engelskpreget seksjon på nettsiden der det ikke linkes til noen norske hjelpesider. Energybet tilbyr at man kan både sette egne limits samt å ekskludere seg selv helt under «min konto». Bonus tilbys til nordmenn som registrerer seg hos selskapet for første gang. Første innskudd dobles opp til 25 euro. Ønsker man å benytte seg av dette er det viktig å merke seg at både innskuddet og bonusen må omsettes seks ganger (egne regler for nordmenn, de fleste andre land har krav om fem ganger), og det kreves at alle spillene inneholder minst to objekter og er over 1,80 i totalodds og 1,25 i odds pr. objekt.
Score: 5/10

Oppsummering: 38/80 poeng

Energybet har enkelte positive sider, men har jevnt over for dårlig norsk utvalg og for svake tilbakebetalingsprosenter til å bli et veldig naturlig valg for norske spillere. Legger vi til at nettsiden er fryktelig tungvint lagt opp blir konklusjonen at vi styrer unna denne bookmakertestdebutanten.

Les mer om årest 24 utvalgte spilltilbydere her.