• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tips

Test av spilltilbydere: 23. plass

Test av spilltilbydere: 23. plass
Foto: football.com

Betclic ønsker helst at alle nordmenn registrerer seg hos søstersiden Expekt.com i stedet.

Av Tips

Betclic har de dårligste tilbakebetalingsprosentene av alle de utenlandske spillselskapene i vår test og gjør i tillegg sitt beste for å unngå at nordmenn i det hele tatt skal benytte dem!

Nettside: www.betclic.com

Tidligere sluttplasseringer:
Debuterer i år

Nordmenn? Nei, takk!

Poeng
1: Brukervennlighet nettside
Betclic er en ren kopi av Expekt når det gjelder odds og spillobjekter som er naturlig når man har samme eier. Dessverre har man ikke valgt å kopiere også nettsiden til Expekt. Betclics nettside er av den ekstremt irriterende varianten. Idrett velges på venstre side av skjermen. Klikker man fotball blir alle ligaer automatisk valgt. Ønsker man for eksempel kun odds på et par ligaer må man først klikke vekk at alle skal vises og så velge en og en. Registreringsprosessen er en kopi av Expekts variant, bare med unntak av man ikke har norsk språk som ett av valgene. Velkomstmail kom umiddelbart med stort reklamebilde av Ruud Gullit som tydeligvis er langt større fan av Betclic enn vi er!
Score: 2/10

2: Innskudd/uttak
Ingen å utsette på Betclic i denne kategorien. Her er også norske kroner tilgjengelig som valutavalg på kontoen selv om man ellers ikke har norsk språk tilgjengelig. Pengene kom inn på kontoen umiddelbart og det ble ikke trukket noen gebyrer. Uttak er også i stor grad gebyrfritt. Unntaket er hvis man bestiller mer enn ett uttak i uken eller vil ta ut mindre enn 120 kroner. Ved begge de tilfellene legges det inn et gebyr på 40 kroner. Det blir ett poengtrekk!
Score: 9/10

3: Spillutvalg
Betclic har et relativt begrenset spillutvalg for kunder med fokus på norsk idrett. Kun vinnerodds på Eliteserien lå ute under vår testperiode, ingen andre divisjoner var dekket. I tillegg manglet det odds på for eksempel norsk håndball. Det blir også solid trekk i denne kategorien for at man ikke har noe tilbud på asiatisk handikap i det hele tatt. Av andre spesialspill finner man det vanlige på både over/under samt 1×2-handikapspill og det er godt utvalg av spillmuligheter på alle de største ligaene.
Score: 5/20

4: Tilbakebetalingsprosent
Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Betclic endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 93,4 (22. plass)
Champions League: 93,7 (21. plass)
The Championship: 92,0 (20. plass)
La Liga: 93,5 (21. plass)
Serie A: 91,8 (22. plass)
GET-ligaen: 90,9 (20. plass)
Eliteserien håndball: Ingen odds
Ligue 1: 91,5 (22. plass)
Bundesliga: 91,3 (22. plass)
Eredivisie: 91,4 (20. plass)
Premiership: 91,6 (21. plass)
Vinnerodds Eliteserien: 80,5 (6. plass)
Asiatiske handikap: Ingen odds
Over/under: 93,7 (19. plass)
1×2-handikap: 90,1 (16. plass)

Ikke mye å glede seg over når det gjelder tilbakebetalingsprosenter hos Betclic. Her er man blant de svakeste i vår test på Premier League, Champions League, The Championship, La Liga, Serie A, GET-ligaen, Ligue 1, Bundesliga, Eredivisie, Premiership og over/under-odds! Da er det mye som tilsier at dette er en bookmaker man trenger å bry seg om!
Score: 2/20

5: Support
Betclic tilbyr support via epostskjema på nettsiden samt en engelsk livechat. De lover svar på alle eposter innen 24 timer, noe som er i seneste laget. Livechaten testet vi mange ganger og der er det helt tydelig at man benytter samme kundebehandlere som jobber for Expekt. Vi fikk flere ganger linker til Expekt sine sider for videre hjelp når vi kontaktet Betclic! Det var tydeligvis også mye å gjøre på kontoret da vi som oftest måtte vente over fem minutter mellom hver gang vi fikk svar i samtalene med livechaten.
Score: 2/10

6: Ansvarlig spill
Ingen norsk nettside og dermed ingen henvisninger til norske hjelpesider for spillavhengige. Betclic har en egen seksjon, på engelsk, for ansvarlig spill. Dessverre er den ikke veldig lett å finne da den ligger helt nederst. Og hvis man er inne på oddsoversiktene og forsøker å scrolle seg nedover så åpnes det i stedet bare nye oddsvalg helt til man har kommet seg igjennom hele programmet. Det linkes til utenlandske hjelpesider som «Netnanny» og «Cyberpatrol». Inne på kontooversikten sin kan man sette egne limits for maksbruk eventuelt stenge kontoen helt. Trekk for at man har reklame for diverse casinospill midt inne i oddsoversiktene. Når det gjelder bonusordninger kan det oppsummeres enkelt med at det ikke eksisterer hvis man er norsk!
Score: 2/10

Oppsummering: 22/80 poeng
Med et tynt spillutvalg for norske kunder og de dårligste tilbakebetalingsprosentene av alle de utenlandske spillselskapene i vår er det svært liten grunn til å opprette konto hos Betclic. Og det er nok like greit da selskapet selv både vi livechat og på bonussidene gjør alt for å unngå at nordmenn uansett skal registrere seg hos dem!