• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tipsfotball

TIPS-Laget runde 22

TIPS-Laget runde 22
Foto: football.com

Runde 21 av Eliteserien Fantasy var god for vårt lag og gav TIPS-Laget grønne piler over hele linja.

Av Tipsfotball

Runde 21 av Eliteserien Fantasy var god for vårt lag og gav TIPS-Laget grønne piler over hele linja. Det var en spesiell runde som innebar at det kun ble skåret 19 mål og hele syv lag holdt nullen. Den gjennomsnittlige poengsummen var 38 poeng og vårt lag innkasserte 68 poeng, noe som smaker meget godt. 

Seks av spillerne på laget fikk mer enn seks poeng. McDermot og Haraldseid holdt nullen for sine lag og midtbanetrioen Tripic, Evjen og Layouni noterte seg for målpoeng. Moldes angriper Leke James var tilbake fra start for serielederne og fikk med seg en skåring fra kampen.
De som skuffet mest for denne runden var våre to fra Odd, hverken Rashani eller Børven hentet poeng utover spilte minutter og laget fra Skien gikk på et sviende 2-0 tap borte i Stavanger. Magnus Wolff Eikrem noterte seg ikke for målpoeng eller bonuspoeng da Molde slo Tromsø 3-0 på hjemmebane, midtbanestrategen har ikke fått målpoeng på de siste fire rundene i Eliteserien. 
Vår kaptein for runde 21 var Håkan Evjen fra Bodø/Glimt som foruten en skåring fikk med seg tre bonuspoeng. 

Før runde 22 sparkes i gang på lørdag er det viktig å få med seg at Bodø/Glimt har solgt unna sin særdeles viktige midtbanespiller Amor Layouni. Svensken har skåret hele ti mål denne sesongen og har levert åtte målgivende. Utvilsomt tall det vil være vanskelig for Glimt å erstatte, han har nå tatt turen videre til Pyramids FC i Kairo og egyptisk Premier League. Vi ønsker Amor lykke til. 

Det er dermed en plass ledig på vårt lag. Valget faller på vingen Amahl Pellegrino som har hatt en meget god start for sin nye arbeidsgiver Kristiansund BK. På de tre første kampene for Kristiansund har Pellegrino skåret tre mål, ett i hver kamp. Han har fått drakt nummer ni og ser ut til å være en spiller som umiddelbart har gått inn i laget. Hans posisjon på banen er gjerne som ving eller i midten på topp, da Kastrati er ut og inn av laget. På spillet er Pellegrino satt opp som midtbanespiller og har en pris på 6,8 millioner, betydelig lavere enn Layouni. 
Andre spillere vi vurderte er Layounis tidligere kolleger i B/G Zinckernagel og Sveen samt det dyrere alternativet Adegbenro fra RBK. Men grunnet pris og form falt valget på Pellegrino. 

En annen ting som må vurderes inn mot denne runden er suspensjoner og skader. På vårt lag er både Tripic og Rashani suspendert. Begge to er viktige poengsankere og vil bekle benken. Vårt ene bytte for runden går til å ersatte Layouni, som det vil være for de aller fleste managerne i Eliteserien Fantasy. Den særdeles målfarlige og billige stopperen Christophe Psyché var skadet i forrige runde og spilte ikke, per nå er han på 75% sjanse for å spille. Vi tar sjansen på å spille han. 

Kaptein for runden blir Håkon Evjen. Midtbaneeleganten har nylig signert for nederlanske AZ Alkmaar og spiller der fra januar. Vi tror at spilleren med seks mål på de siste syv rundene er stinn av selvtillit og med ønske om å få med seg en medalje fra årets eliteserie. Det vil bli meget spennende å se om han kan lede Glimt videre uten Layouni. 

Runde 22 i Eliteserien Fantasy sparkes i gang på lørdag kl. 18 og fristen er klokken 17. Lykke til!