• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tipsfotball

TIPS-Laget runde 24

TIPS-Laget runde 24
Foto: football.com

Runde 23 av Eliteserien Fantasy var helt grei for vårt lag poengmessig med 66 poeng og et poenggjennomsnitt på 49 poeng for alle spillere

Av Tipsfotball

Runde 23 av Eliteserien Fantasy var helt grei for vårt lag poengmessig med 66 poeng og et poenggjennomsnitt på 49 poeng for alle spillere. Allikevel ble det mange røde piler i flere ligaer. Noe av grunnen til de røde pilene kan være poengbalansen i laget.

Laget vårt leverte fra sine beste og verste sider forrige helg. På den ene siden så fikk vi målpoeng på de vanlige gutta som Børven, James, og Evjen. Amahl Pellegrino må også sies å være en «vanlig» målskårer etter at han puttet i sin femte kamp på rad for Kristiansund. Det var også gledelig å få inn målpoeng fra Bjørkan som også fikk et rent bur. Rent bur fikk også RBKs høyreback Eggen Hedenstad.

På den andre siden så skuffet våre to defensive fra KBK, McDermot og Psychee. Eirik Hestad ble byttet inn før runden men han skuffet stort da han spilte 90 minutter for Molde og kun tok med seg ett fattig poeng fra kampen. Viking valgte å ikke rullere på laget som rullet over Vålerenga i runde 22, dette fikk konsekvenser for vår midtbanemann Zlatko Tripic som kun spilte 19 minutter og fikk med seg ett poeng.

Før runde 24 er det flere mulige dilemmaer for vårt lag. Eikrem ble byttet ut sist runde for Hestad men her lar vi fortsatt sistnevnte få sjansen for Molde. Viking valgte å gi sjansen til de som var gode mot Vålerenga og det ga uttelling, kommer Bjarne Berntsen til å fortsette med det samme laget? Dette gir hodebry med tanke på at Tripic og Tommy Høiland ikke får mye spilletid.

Det er også flere gode alternativer på midtbanen som har pekt seg ut de siste rundene. Mikkel Maigaard på Strømsgodset er i toppen på lista over spillere med flest nøkkelpasninger per kamp ifølge FotMob. Den nyankomne dansken har levert to mål, tre målgivende og elleve bonuspoeng på de siste syv kampene.
En annen danske som er verdt å merke seg er Philip Zinckernagel, vingen har tatt opp arven etter Layouni og har notert seg for fire målgivende og to mål på de siste fem rundene.

Selv om vi har få spillere med hjemmekamper denne runden så går vi for de vi mener fortsatt har formen inne. Og siden det også er to ukers pause etter denne runden velger vi å spare et bytte for å kunne hente inn poengplukkere dersom det blir skader eller karantener etter runde 24. Med andre ord så går vi for den klassiske vente og se taktikken, av frykt for å gjøre dumme feil.

Vi velger å gi kapteinsbindet til Torgeir Børven denne gangen. Mannen fra Øystese er Eliteseriens toppskårer og går sjeldent av banen uten nettsus. På hjemmebane har Odd vært sterke denne sesongen. Motstander denne gangen er Vålerenga, Oslolaget har ikke vunnet på sine ni siste kamper i Eliteserien og har sluppet inn ni mål på sine fire siste bortekamper.

Ellers så forventer vi poeng fra Rashani mot Vålerenga og at Kristiansund slår hardt fra seg mot et vaklende Tromsø-lag.

Det er viktig å få med seg at runden sparkes i gang allerede på fredag med derbyet Mjøndalen – Strømsgodset. Fristen er klokka seks på fredagskveld. Lykke til!