• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Tipsfotball

TIPS-Laget runde 28

TIPS-Laget runde 28
Foto: football.com

Vi nærmer oss slutten av sesongen, og for TIPS-lagets del går det fremover med glitrende grønne piler og stor spilleglede.

Av Tipsfotball

Runde 27 gikk nesten som forventet, og laget innkasserte hele 72 poeng i en runde hvor gjennomsnittlig poengfangst lå på relativt fine 46. Eneste bokstavelige minus var Bodø/Glimts Bjørkan på -2 som med rødt kort og 2 innslupne var lagets eneste skikkelige nedtur. For i det store og det hele leverte laget som ønsket: Stabæk holdt nullen, Håkon Evjen leverte på hjemmebane, Tripic var tilbake for fullt, og spissene Torgeir Børven og Leke James gjorde hva spisser er satt på en fotballbane for å gjøre. Hva mer kan vi be om?

Runde 28 stiller oss dog i et slags dilemma, som vi må forholde oss til selv om alle fibrer i kroppen vegrer seg. Skal eller kan vi sitte rolig i båten og spare et bytte til det som helt sikkert blir en intens innspurt?

Bakover ser vi en karantene på Bjørkan (6.3), og en skade på Hedenstad (6.9). Sistnevnte skal dog være klar til kampene fremover, til tross for en kjenning i en menisk, men vi setter han likefult på benken da de møter kontringssterke Bodø/Glimt. Vi føler vi har god nok dekning bakover da både KBK’s Psyché (5.4) og Moldes Haraldseid (6.1) har sjanser på å holde nullen og komme med offensive aksjoner i sine respektive hjemmekamper.

I midtbaneleddet snakket vi forrige gang om å ta ut Elbasan Rashani (8.2) for å fullføre en opprydding på midtbanen. Den norsk-kosoviske midtbane-eleganten har fortsatt ikke levert helt det vi har ønsket, men får en plass helt ytterst på benken. Det er godt mulig vi gir han sjansen hjemme mot Tromsø i runde 29, før han må late plassen i siste runde – men akkurat nå har vi ikke en klar erstatter, da vi er usikre på om vi tar for stor sjanse med å ta inn Vikings Torsteinbø (4.6) som er i kjempeform – og dermed sitter igjen med en for lite differensiert midtbane. Den tidligere Hammmarby-proffen er dog verdt å følge med på i en spennende innspurt, nå som de cupfinale-klare vikingene igjen kan konsentrere seg om liga-plasseringen sin.

Ellers har vi stor tro på KBK’s Pellegrino (7.6), som blir gitt ansvaret som visekaptein. «Høstens Gjertsen» har vært i svært god form siden sin tilgang til de som er fra Kristiansund, og vi håper igjen på en enkelt signaturscoring eller to. Vi lar både Zinckernagel (7.3) og Evjen (6.7) få spille mot RBK som i midtuken skal spille Europa League mot Sporting Lisboa, i en kamp hvor det kan forventes en del løping etter ball fra hjemmelaget. Sist trengte RBK en del tid på å «komme seg inn i kampen» etter Europa-spill, og det er nok i starten av oppgjøret at Bodø/Glimt skal satse på å ta sjansene sine – noe de ikke alltid har vært like flinke til på bortebane.

Det siste dilemmaet vi må forholde oss til: det akkurat nå stødigste laget defensivt, Stabæk, skal opp mot LSK og vår relativt dyre spiss Thomas Lehne Olsen (9.2). Likevel, om det først er noen som skal score mot dem, har vi størst tro på 28-åringen fra Moelv. Vi lar alle bli inne og håper på best mulig utfall.

Ellers på topp lar vi selvsagt toppscorer Børven (8.8) bli inne, mens vi gir det helt store ansvaret som Kaptein til Moldes Leke James (11.7). Molde møter et noe stresset Strømsgodset på hjemmebane, som til tross for sine forbedringer under ny trener, fortsatt er svært gavmilde bakover. I motsatt oppgjør i år scoret Leke James hattrick, og vi håper dette gjentar seg i det som forhåpentligvis blir en ny målfest for vår betrodde.

OBS: Frist er på fredag klokken 18:00 (!). Lykke til!