• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

All PR er IKKE god PR, Jerv

All PR er IKKE god PR, Jerv
Foto: Bildbyrån

Klubben rettet raskt opp sitt eget selvmål, men klubbens navn og rykte har likevel blitt tilsmusset.

Av AWGogstad

Slik så Twitter-kontoen til Jerv ut 30. desember, torsdag, for fire dager siden. Tweeten bar bud om at den første signeringen siden opprykket var i emning, og spente supportere begynte selvsagt i å spekulere på hvem som skal ikle seg blått og gult neste sesong.

Men, annonseringen av spillerkjøpet uteble. Tre dager senere svarte en bruker at det var uproft av klubben å annonsere en signering uten å ha noen ny spiller å vise frem. Klubbens trener, Arne Sandstø, virket å bli personlig fornærmet og svarte slik:

Jerv-treneren beklaget senere tweeten, men skaden var allerede skjedd. Selvmål #1 var uansett et faktum. Det skulle komme flere.

Senere på kvelden, i går søndag, annonserte klubben "endelig" hvem som hadde signert. Og det var ingen ringere enn Sonni Nattestad. Som Josimar omtalte for snart tre år siden, var Nattestad innkalt som vitne i ankesaken mot Babacar Sarr - en sak som forblir uoppklart den dag i dag, all den tid det er umulig å spore opp den tidligere Molde-spilleren. Nattestad prioriterte heller å spille en treningskamp på Færøyene.

Reaksjonene lot følgelig ikke vente på seg. Kommentarfeltene på klubbens konti i sosiale medier ble sprengt til randen av rasende supportere, som knapt kunne tro at klubben hadde mage til å hente Nattestad fra Dundalk. Etter hvert som reaksjonene rant inn, gikk det trolig en kule varmt i klubbens lokaler. Selvmål #2.

Jerv skjønte raskt at de hadde skutt seg selv grasalt i foten, og noen timer senere på kvelden kom følgende pressemelding:

- FK Jerv og Sonni Nattestad har i dag besluttet å avbryte den annonserte kontraktsinngåelsen. Bakgrunnen er en sak spilleren har vært innblandet i, og som vi burde hatt kjennskap til. Saken Nattestad var involvert i er ikke noe vi som klubb kan stå inne for eller assosieres med. FK Jerv vil beklage til alle berørte at vi ikke gjorde en god nok jobb i forkant av signeringen. FK Jerv og Arne Sandstø vil være tilgjengelig for kommentarer i morgen formiddag.

Både Arne Sandstø og Jerv har besvart medias henvendelser i dag, slik de lovet. Sandstø har forklart alle som har spurt at krtikken som har kommet klubbens vei har vært rettmessig. At de ikke kjente tilstrekkelig til Nattestads rolle rundt ankesaken, og at de etter å ha konsultert personer de stoler på, til slutt valgte å trekke seg fra signeringen. Han understreket samtidig at reaksjonene på sosiale medier ikke var en årsak til kanselleringen av overgangen.

Jeg er tilhenger av at det er lov å gjøre en feil, beklage den og stå i det når kritikken kommer. Det gjorde både Arne Sandstø og Jerv i dag. Godt. Men, etter det siste døgns hendelser virker det fremdeles uforståelig at en klubb på Eliteserie-nivå ikke evner å gjøre tilstrekkelig research når de skal hente en spiller. Skriver man Sonni Nattestad i Googles søkefelt, foreslår Google søket "Sonni Nattestad Sarr". Etter dagens oppslag, er Josimars artikkel den første artikkelen som vises. 

Det er tross alt en god del personer involvert i spilleroverganger. At ikke alarmklokkene ringte hos én eneste en i Jervs sportslige avdeling er knapt til å tro. Sandstø uttalte tidligere i dag til Discovery at de kjente til hovedsaken, men ikke alle detaljene rundt. I en tid der klubber har all tilgang i hele verden til statistikker og data, er av og til det enkle ofte det beste. Av og til er Google faktisk din venn. Denne saken er uansett såpass kjent og betent, at klubben burde visst bedre og ikke rørt denne overgangen med så mye som en ildtang til å begynne med.

Jerv skal spille Eliteserien i 2022 og lykke til med det. De har fortjent opprykket etter en flott sesong i OBOS-ligaen, som ble fulgt opp med tidenes playoff-thriller mot Brann. Men, 2022 kunne knapt startet verre for sørlendingenes del. I går viste folket at man glemmer ikke med det første. Dette vil heller ikke bli glemt. På en lang stund.