• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Årets lag Eliteserien

Årets lag Eliteserien
Foto: Bildbyrån

Vi kårer årets lag sesongen 2021.

Av AWGogstad

Turen har kommet til årets lag i Eliteserien, og i går kåret vi blant annet årets spiller og komet. Nå står årets lag for døren. Ingen nevneverdig overraskelse at seriemester Bodø/Glimt er best representert med fire spillere, men hvem hadde sett for seg at Sandefjord skulle få med to spillere før årets avspark? Nei, ikke vi heller. Som alle andre kåringer, er også denne subjektiv, og det er selvsagt lov å være rivende uenig. Send oss gjerne ditt forslag på våre Facebook-sider!

Keeper: Nikita Haikin – Bodø/Glimt
Bodø/Glimts russiske sisteskanse har hatt en ny kanonsesong for seriemesterne. Nordlendingene var Eliteseriens gjerrigste lag denne sesongen med en solid margin på 13 baklengs, og den israelskfødte 26-åringen har også blitt belønnet med en plass i A-landslagstroppen til Russland etter en rekke solide prestasjoner både i Eliteserien og Europa.

Høyreback: Brice Wembangomo -Sandefjord
Det er ikke ofte at en høyreback er lagets viktigste spiller, men det kan være tilfelle for Sandefjord. Brice Wembangomo bidrar ikke med enorme mengder med målpoeng, men er likevel en trussel offensivt med sin eksplosivitet og styrke, og de egenskapene har også hjulpet ham godt defensivt. Er på utgående kontrakt og linket til de beste klubbene i divisjonen.

Midtstopper: Marius Lode – Bodø/Glimt
Alle vet hvordan Bodø/Glimt spiller fotball nå, men få makter å stoppe dem. Hvis ikke presspillet har gitt dem ballen høyt i banen, begynner som regel Bodø/Glimt sine angrep med ballen i beina til Marius Lode. Han er ekstremt god til å sette i gang spillet bakfra, og det er selvsagt ingen ulempe at han er bautaen i Eliteseriens desidert mest gjerrige lag.

Midtstopper: Andreas Hopmark – Kristiansund
Den rutinerte 30-åringen har blitt flyttet ned fra midtbanen til stopperplass, og det har vært en genistrek av KBK-trener Christian Michelsen. Andreas Hopmark har vært blant lagets aller viktigste spillere denne sesongen i et år der de offensive spillerne har hatt lite å skrive hjem om. Kristiansund holdt nullen ni ganger med Hopmark i elleveren, og det skal han ha mye av æren for.

Venstreback: Fredrik Bjørkan – Bodø/Glimt
Eliteseriens beste venstreback, med god margin. Fredrik Bjørkan hadde en stund konkurranse fra Moldes Kristoffer Haugen, men utover høsten har han vist sin klasse og vært i sin egen divisjon. Han har bidratt solid offensivt med to scoringer og åtte målgivende, og denne sesongen fikk han også sin A-landslagsdebut. Går gratis fra seriemesterne til Hertha Berlin i vinter.

Sentral midtbane: Patrick Berg – Bodø/Glimt
Årets spiller i Eliteserien er også selvsagt på årets lag. Patrick Berg har vært i en klasse for seg selv, og hele tiden hakket bedre enn resten av divisjonen – også toppspissene som har bøttet inn mål. Det er vanskelig å sette ord på hvor imponerende den utviklingen Patrick Berg har hatt de siste årene, men han var selve limet i dette uhyre sterke Bodø/Glimt-laget. Allerede klar for Lens.

Sentral midtbane: Joe Bell – Viking
Joe Bell kommer kan hende fra New Zealand, men Viking-fansen har trykket ham til sitt bryst som en vaskeekte siddis. 22-åringen har en ekstremt entusiastisk spillestil, som er veldig smittsom på lagkameratene. En veldig teknisk og smart fotballspiller, som uten tvil har en karriere utenfor landets grenser foran seg. Ni assists sier mye om hvor viktig han har vært denne sesongen.

Sentral midtbane: Vidar Ari Jónsson – Sandefjord
Det var nok ikke mange som hadde trodd at Sandefjord skulle stå igjen med to spillere på årets lag ved sesongslutt, men her er vi altså. Sammen med Brice Wembangomo, har Vidar Ari Jónsson spilt en avgjørende rolle for at SF har tatt innersvingen på dommedagsspådommene før sesongstart. Endte opp som Sandefjords toppscorer med 11 fulltreffere.

Angrep: Ohi Omijuanfo – Molde
Ohi Omijuanfo er klar for Røde Stjerne, men var fast bestemt på å avslutte karrieren i norsk fotball som toppscorer i Eliteserien – og lyktes. Med 27 fulltreffere på 29 kamper, stakk han av gårde med toppscorertittelen i Eliteserien med ett måls margin til Lillestrøms Thomas Lehne Olsen. Scoret nesten halvparten av Moldes seriemål, og der ligger også klubbens utfordring foran neste sesong.

Angrep: Veton Berisha – Viking
Finnes det en større vinnerskalle i Eliteserien enn Veton Berisha? Viking-spissen vil takle deg, plage deg, lugge deg og klype deg for å få begeret til å renne over – til hans favør. I tillegg er han en strålende fotballspiller, selv om det ikke alltid har sett slik ut på landslagsnivå. Berisha har vært fantastisk i Viking-drakta, og er på mange måter klubbens ansikt utad etter at Stavanger igjen har blitt en fotballgal by.

Angrep: Thomas Lehne Olsen – Lillestrøm
Før denne sesongen var Thomas Lehne Olsens personlige bestenotering 12 seriemål i løpet av en sesong. I 2021-sesongene rant målene inn, og Lillestrøm-kapteinen ga seg ikke før han nådde 26 fulltreffere. Det var akkurat ikke nok til seriens toppscorertittel, men året 2021 var ikke bare et comeback for Lillestrøm, det markerte også Thomas Lehne Olsens retur i norsk toppfotball.