• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Eliteserien: Seriefinale med spenning i topp og bunn

Eliteserien: Seriefinale med spenning i topp og bunn
Foto: Bildbyrån

Det går mot en uforglemmelig sesongavslutning.

Av AWGogstad

Så er det endelig duket for siste serierunde, med alt hva det innebærer. Molde har fremdeles et håp i hengende snøret om å rappe seriegullet foran nesa på Bodø/Glimt. Men, Molde er helt avhengige av at de regjerende seriemesterne ikke tar poeng mot tabelljumbo Mjøndalen, samtidig som de selv gjør jobben borte mot Haugesund.

Og foreløpig er det ikke så veldig så mye som tyder på det, til tross for at alle fotballkamper som kjent starter på 0-0. Spillselskapet Coolbet har i skrivende stund 1,14 i odds på at Bodø/Glimt får minst det ene poenget de trenger mot Mjøndalen, og hele 11,00 i odds på at Molde faktisk står igjen som seriemester cirka klokken 18:55 søndag kveld.

Bak duoen i tet, er det ikke altfor mye spenning. Viking har allerede sikret tredjeplassen, hvilket betyr at Rosenborg går nok en sesong uten Europacup-spill på Lerkendal i møte. Om trønderne ender på fjerde- eller sjetteplass er kun av akademisk interesse, i alle fall for oss nøytrale.

Derimot er det knyttet stor spenning om hvilke lag som må ta den tunge turen ned i OBOS-ligaen. Aller mørkest ser det ut for Mjøndalen, som  slå Bodø/Glimt for å kunne klare kvalik mot enten Jerv eller KFUM, mens Brann er også avhengige av tre poeng i sin hjemmekamp mot Sarpsborg 08 for å unngå nedrykk. Det er imidlertid stor forskjell på å møte et Bodø/Glimt som trenger poeng for å sikre seg seriemesterskapet mot å møte Sarpsborg 08 som har tilnærmet ingenting å spille for i siste serierunde.

Forrige runde så vi hvor fort det snur i fotball, og da særlig i Eliteserien. Til tross for at Bodø/Glimt og Molde er per dags dato ganske klart de beste lagene i divisjonen, kan nær sagt hvilket som helst lag slå de beste på en god dag. Og avslutningen på kampene forrige søndag var forrykende. Brann hentet opp Glimts 2-0-ledelse, som virket lamslåtte av panikk og prematur gulljubel, mens Molde og Lillestrøm hamret løs på hverandre i en herlig duell på Røkkeløkka. 

En kan bare håpe på at vi blir servert samme grad av dramatikk og underholdning, og er det noe vi har lært av Eliteserien de siste årene, er at det er ikke nødvendigvis for mye å håpe på heller. Lykke til i siste serierunde, uansett hvilket lag du måtte heie på, og god fornøyelse!