• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Et Glimt av udødelighet

Et Glimt av udødelighet
Foto: Bildbyrån

Bodø/Glimt skrev seg nok en gang inn i historiebøkene med nok et strålende seriegull.

Av AWGogstad

81 poeng. 103-32 i målforskjell. 19 poeng ned til nærmeste utfordrer, Molde. Det skulle egentlig ikke være mulig å overgå kanonsesongen i 2020. Men, årets nordnorske seriegull er enda mer imponerende. 

I Jens Petter Hauge, Philip Zinckernagel og Kasper Junker, solgte Bodø/Glimt unna over 100 målpoeng, og erstattet dem med spillere som hadde blitt avskiltet i andre klubber. Ingen eksempler er bedre enn Erik Botheim. Med 15 seriemål og fire assists, ledet Botheim Glimts angrepsrekke på en forbilledlig måte, og vokste seg stadig større i Glimt-trøya utover i sesongen, slik de fleste gjør under Kjetil Knutsens eminente ledelse.

For det er akkurat det som har gjort Bodø/Glimts seriegull denne sesongen enda mer imponerende. Det skulle omtrent ikke vært mulig, og i tillegg har de måttet sjonglere seg gjennom høsten med spill i Europa Conference League. Selv om Molde hadde muligheten til å kapre tittelen foran nesa på dem helt inn i siste serierunde, var det i realiteten aldri spennende. Og bare tre minutter inn i kampen mot Mjøndalen, var all spenning punktert.

Dermed er det bare å gratulere Bodø/Glimt med nok et fenomenalt seriemesterskap, og kan hende er dette en karamell de gjør lurt i å suge lengst mulig på. For fremtiden til Kjetil Knutsen virker å være i det blå. Gultrøyenes bragder i Europa har gjort klubber utenfor landets grenser oppmerksomme på den beskjedne bergenseren, uten at det nødvendigvis betyr at han blir Ralf Ragnicks etterfølger i Manchester United. Men, det er langt fra sikkert at han leder Bodø/Glimt også neste sesong, og da ser et nytt seriegull unektelig vrient ut.

Vi i Tipsbladet syns seriegullet så vrient ut allerede denne sesongen. I vårt tabelltips før sesongstart hadde vi Molde øverst, med Bodø/Glimt på andreplass. 

Tipsbladets tabelltips 2021

1. Molde

2. Bodø/Glimt
3. Vålerenga
4. Rosenborg
5. Viking
6. Odd
7. Kristiansund
8. Lillestrøm
9. Stabæk
10. Sarpsborg 08
11. Haugesund
12. Brann
13. Tromsø
14. Mjøndalen
15. Sandefjord
16. Strømsgodset

Det sies at etterpåklokskap er eksakt vitenskap. Og med fasit i hånden, er det lett for oss å innrømme at vi bommet, av den kraftige sorten. Vi traff på ett eneste lag, nemlig Haugesund som kom på 11. plass. Seriemesterskapet? Bom. 2. 3. og 4. plassen? Bom der også. Nedrykkslagene? Bom igjen, selv om vi tippet at både Brann, Tromsø og Mjøndalen kom til å slite nedi der.

De største skivebommene i bunnen gjorde vi med Strømsgodset og Sandefjord, men det finnes vel knapt en sportsredaksjon i landet som ikke hadde en eller begge klubbene på nedrykk til OBOS-lagene. Det sier også litt om hvor mye honnør som må gis til de to lagene som klarte seg med såpass god margin. To hovedtrenere i en klubb er sjeldent en suksessoppskrift, men både Strømsgodset og Sandefjord har fått det til å funke. Hatten av til dem begge.

Men, ennå er ikke sesongen over. Nå gjør Brann og Jerv seg klare til en nervepirrende kvalikfinale, der vinneren blir belønnet med plass i neste års Eliteserien. Alt press ligger selvfølgelig hos bergenserne, og Jerv ankommer Oslo med plenty av momentum etter å ha slått KFUM ut på straffesparkkonkurranse i søndagens oppgjør. Dermed skal vi ytterligere noen dager inn i adventstiden før norsk fotball får seg en velfortjent pause.